13. dodjela

Valamar Riviera, Regeneracija, Hendal i Hrvatska lutrija dobitnici nagrada za DOP

Poduzeća su nagrađena u devet kategorija, a ove ih se godine natjecalo više od stotinu
Valamar Collection Marea Suites

Na godišnjoj konferenciji o društveno odgovornom poslovanju trinaesti su put dodijeljene nagrade Indeksa DOP-a. Nagrade se dodjeljuju poduzećima za najbolja postignuća u društveno odgovornom poslovanju, u organizaciji Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi i glavnog partnera Hrvatske gospodarske komore.

Poduzeća su nagrađena u devet kategorija, a ove ih se godine natjecalo više od stotinu. U kategoriji velikih poduzeća dobitnik nagrade je Valamar Riviera, u kategoriji srednjih poduzeća dobitnik nagrade je Regeneracija, u kategoriji malih poduzeća dobitnik nagrade je Hendal dok je u kategoriji javnih poduzeća dobitnik nagrade Hrvatska lutrija.

Za područje društveno odgovorne politike i prakse u radnoj okolini dobitnik nagrade je Heineken Hrvatska. Za područje društveno odgovorne politike i prakse upravljanja okolišem dobitnik nagrade je Muraplast a za područje društveno odgovorni odnosi sa zajednicom dobitnik nagrade je DVOKUT-ECRO. Za područje društveno odgovorne politike raznolikosti i zaštite ljudskih prava dobitnik nagrade je AD Plastik dok je za najveći napredak u društveno odgovornom poslovanju dobitnik nagrade tvrtka Tabacco.

- Zbog velike pažnje koju ove godine opravdano dobiva pandemija Covid-19, postoji opasnost da izgubimo iz vida veću i trajniju krizu koja nam prijeti, a to je kriza neodrživosti koja se prvenstveno, ali ne isključivo, očituje u klimatskim promjenama. Potrebno je zadržati dijalog i stvarati platforme koje će raditi na novim rješenjima, stvarati poticajno okruženje za razvoj eko-inovacija i pokrenuti transformaciju prema kružnom gospodarstvu i posljedično prema održivosti. Konferencija o DOP-u i ove godine je okupila ključne dionike i nastavila međusektorski dijalog o mjerama za ostvarenje Europskog zelenog plana i globalnih Ciljeva održivog razvoja. Osim toga, željeli smo kao i svake godine proslaviti najodgovornija hrvatska poduzeća, dobitnike Indeksa DOP-a i dati im zasluženu vidljivost, posebno jer su ovo vremena kad nam trebaju dobre vijesti - izjavila je Mirjana Matešić, ravnateljica HR PSOR-a.

Konferencija je otvorena okruglim stolom na temu Europski zeleni plan: Spremnost Hrvatske na ostvarenje ciljeva, na kojem su sudjelovali predstavnici izvršne vlasti i gospodarstva.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 23:31