Rezultati za 2023.

Valamaru prihodi rasli na 372 milijuna eura, predložena dividenda 0,22 eura

Ostvarena operativna dobit (prilagođena EBITDA) iznosi 109 milijuna eura

Dalmacija Places Hotel

Valamar Riviera ostvarila je 2023. poslovne prihode od 372 milijuna eura uz rast od 14 posto. Kako su objavili iz kompanije to je rezultat značajnih ulaganja u podizanje kvalitete u prethodnom razdoblju. Premium hoteli te kamping segment zabilježili su odlične rezultate, posebno u sjevernim destinacijama, dok destinacija Dubrovnik još uvijek nije dosegla potpuni oporavak turizma.

Ostvarena operativna dobit (prilagođena EBITDA) iznosi 109 milijuna eura, odnosno šest posto više nego u prethodnoj godini kao posljedica značajnih ulaganja u ljudske resurse, pozitivnog utjecaja visokog udjela direktne prodaje i negativnog utjecaja inflacije na operativne troškove.

"Novi trošak zakupa turističkog zemljišta te rezultat usklađenja za prethodna razdoblja umanjuju operativnu dobit za 4,7 milijuna eura u 2023. Procjenjuje se da će se iznos zakupnine turističkog zemljišta udvostručiti slijedom donošenja novih uredbi Zakona o turističkom zemljištu", objavili su iz Valamara. Uprava i Nadzorni odbor Valamar Riviere predložili su Glavnoj skupštini isplatu dividende u iznosu od 0,22 eura po dionici za 2023. godinu, što je 10 posto više nego u prethodnoj godini, dok predložena dividenda u Imperial Rivieri iznosi 4,63 eura po dionici. U 2023. realizirane su investicije u ukupnom iznosu od 58 milijuna eura, a najveće ulaganje od 32 milijuna eura realizirano je u destinaciji Dubrovnik. U prosincu 2023. otvoren je treći hotel u Austriji.

"Valamar je u 2023. uložio dodatnih 25 milijuna eura u povećanje plaća radnika te potvrdio titulu najboljeg poslodavca u turizmu i ugostiteljstvu u Hrvatskoj", objavili su iz kompanije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. ožujak 2024 10:43