Adris 44Cup

Video: U Rovinj nakon gotovo 10 godina ponovno stiže svjetska jedriličarska elita

Turneja se sastoji od pet regata koje se održavaju na različitim lokacijama diljem svijeta
44Cup
 Maistra Hospitality Group

Rovinj će i ove godine ugostiti jedno od najatraktivnijih svjetskih jedriličarskih natjecanja, Adris 44Cup. Regata će se održati netom nakon otvorenja novog Grand Park Hotel Rovinj i ACI marine, odnosno od 28. svibnja do 2. lipnja. Kako je navedeno u priopćenju na službenoj stranici Maistre, Adris 44 Cup ove godine organizira Sail La Vie i JK Maestral, dok će pokrovitelj cijelog događaja biti Adris grupa.

- Ovim događanjem Rovinj i Hrvatska ponovno će biti prepoznate kao poželjne sportske i turističke destinacije. Pokazali smo da je za razvoj vrhunskog turizma nužan razvoj visokokvalitetnih smještajnih jedinica i prepoznatljivih evenata. Ovogodišnji 44Cup nije samo regata već i slavljenje novog Grand Park Hotel Rovinj-a i nove ACI-jeve marine koje će biti središte cijelog događaja – poručio je predsjednik Uprave Maistre Tomislav Popović. Predsjednik Uprave ujedno ističe kako će pored dosadašnjih četiri milijarde kuna, Adris grupa u turistički dio poslovanja do 2021. investirati dvije milijarde kuna.

Inače, 44Cup turneja sastoji se od pet regata koje se održavaju na različitim lokacijama diljem svijeta. Svi timovi jedre na identičnim jedrilicama klase RC44 koje je dizajnirao Russell Coutts, peterostruki pobjednik America's Cupa i jedan od najvećih jedriličara svih vremena. Svaki tim sastoji se od vlasnika jedrilice, četiri amatera, tri profesionalna jedriličara i taktičara.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 21:50