Todorićeva potraživanja

Visoki trgovački sud dao je za pravo Fortenova grupi

Prema presudi Visokog trgovačkog suda, prvostupanjski sud nije pravilno primijenio zakon naloživši Fortenova grupi da sudskim putem ospori potraživanje Ivice Todorića od Agrokor projekata
Fabris Peruško, glavni izvršni direktor Fortenova grupe
 Biljana Blivajs/Cropix

Trgovački sud u Zagrebu ponovno će po jučer objavljenom rješenju Visokog trgovačkog suda odlučivati o osnovanosti potraživanja Ivice Todorića u iznosu od 4,1 milijardi kuna od Agrokor projekata u stečaju.

Visoki trgovački sud odlučivao je po žalbi Fortenova grupe, koja nastoji pobiti utemeljenost Todorićeva potraživanja. Stečajna upraviteljica Agrokor projekata Snježana Vrkljan, podsjetimo, priložila je Trgovačkom sudu popis dugova te tvrtke na kojem je bilo i 4,1 milijardu kuna "teško" potraživanje Ivice Todorića.

Bivši vlasnik Agrokora temelji svoje potraživanje na vlasništvu u Adria Group B.V. sa sjedištem u Nizozemskoj, koja je povezana s Agrokor projektima.

Fortenova je osporila Todorićevo potraživanje u stečajnom postupku koji Trgovački sud vodi nad Agrokor projektima. Zatim je Trgovački sud naložio Fortenovi da pokrene postupak pred višim sudom o utemeljenosti duga Agrokor projekata prema Todoriću.

Visoki trgovački sud zauzeo je, međutim, stajalište da niži sud nije pravilno primijenio zakone i naložio mu ponovno utvrđivanje utemeljenosti duga prema Todoriću.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:04