Komunalni red

Vlasnicima koji ne održavaju i ne otklanjaju oštećenja sa zgrade prijeti 5.000 kuna kazne

Popis svih neurednih, prljavih i oštećenih pročelja putem njihovih upravitelja bit će uručena svim vlasnicima 'VLASNICIMA KOJI NE ODRŽAVAJU I NE OTKLANJAJU OŠTEĆENJA SA ZGRADE PRIJETE DRAKONSKE KAZNE' Komunalni redari krenuli u nadzor 'Moramo misliti na sigurnost svih građana'
Ilustracija
 Goran Sebelic / CROPIX

Službe komunalnog redarstva Grada Pule započele su s pregledom pročelja pulskih zgrada kako bi se utvrdilo njihovo stanje, odnosno potencijalne ugroze za život, zdravlje ili imovinu ljudi. Naime, prema odredbama Odluke o komunalnom redu Grada Pule, vlasnik, korisnik, odnosno upravitelj zgrade dužan je neodržavane i neuredne vanjske dijelove zgrade obnoviti i održavati na način da se obnovljeni dijelovi zgrade uklapaju u cjeloviti izgled zgrade, prenosi Glas Istre.

Također, vlasnik, odnosno korisnik zgrade dužan je odmah otkloniti oštećenja vanjskih dijelova zgrade koji nisu nosiva konstrukcija, a zbog kojih postoji opasnost za život, zdravlje ili imovinu ljudi, objašnjavaju iz Grada.

Sukladno članku 68. Odluke o komunalnom redu tko prlja ili nagrđuje zgradu, ne održava vanjske dijelove zgrade ili dijela zgrade, ne otklanja vanjska oštećenja zgrade, odnosno postupa suprotno odredbama članka 5 Odluke, kaznit će se za prekršaj pravna osoba novčanom kaznom u iznosu od 5.000 kuna i odgovorna osoba u pravnoj osobi u iznosu od 1.000 kuna, obrtnik i osoba koja obavlja drugu samostalnu djelatnost u iznosu od 3.000 kuna te fizička osoba u iznosu od 500 kuna.

Komunalne službe pregledat će i protupravno postavljene reklame, plakate te druge natpise i informacije. Po završetku akcije, popis svih neurednih, prljavih i oštećenih pročelja, odnosno onih koja mogu ugroziti sigurnost ljudi i imovine, putem njihovih upravitelja bit će uručena svim vlasnicima i suvlasnicima zgrada koji će potom biti obvezni zatečene nedostatke i ukloniti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 23:07