IT akvizicija

Vlasnik M SAN-a i King ICT-a Stipo Matić kupio bivšu Škorinu tvrtku Omega software

M SAN potvrdio kupnju ne navodeći detalje, osim da će Omega ostati samostalna i da je posao dogovorio osobno Stipo Matić
Sjedište M SAN grupe u Buzinu u Zagrebu
 Msan

Omega softwarea ponovo se vraća u vlasništvo Stipe Matića, vlasnika M SAN grupe i King ICT-a kao što je Jutarnji list objavio početkom tjedna.

Tada smo naveli da je drugi najveći sistemski integrator u Hrvatskoj, King ICT u sastavu grupacije M SAN, pred potpisivanjem ugovora o kupnji IT tvrtke koja je za državu napravila neke od najuspješnijih IT sustava, poput eVisitora za praćenje turista, i eFondova za digitalizaciju prijave i provedbe projekata EU. Riječ je o tvrtki Omega software.

M SAN grupa objavila je u utorak potvrdu ove akvizicije ne navodeći iznos kao ni druge detalje ovo posla.

Jedino što je istaknuto je da je preuzimanje dogovorio osobno Stipo Matić te da će Omega ostati samostalan poslovni subjekt.

- Omega software prepoznali smo kao tvrtku koja ima znanje, kapacitete, iskustvo i tržišnu prepoznatljivost te se savršeno uklapa u strateške planove ekspanzije na internacionalna tržišta, upotpunjava naš široki portfolio proizvoda, usluga i rješenja u domenama energetske učinkovitosti, industrije 4.0 i zelene ekonomije te digitalne transformacije najzahtjevnijih poslovnih subjekata - navodi Matićeva tvrtka.

Pojašnjava da je u preuzimanju Omege najveća vrijednost više od 130 iskusnih eksperata i mladih talenata sa značajnim poslovnim referencama.

Inače, i King ICT u sastavku M SAN grupacije i Omega softwarea dosta rade s državom, a prije više od deset godina i Omega je bila u sastavu M SAN-a.

To potvrđuje i prospekt za izdanje komercijalnih zapisa od 150 mil. kuna najveće IT grupacije u Hrvatskoj.

Datira iz 2006. te se i danas može pronaći na Zagrebačkoj burzi.

U branši, od izvora bliskih dvjema tvrtkama, već smo imali potvrdu da se o akviziciji uistinu pregovara.

Obje tvrtke su pak to službeno dosad opisivale kao medijske špekulacije.

M SAN grupa nedavno je najavila da u idućih nekoliko godina planira izaći na burzu. Izvjesno je da će to biti u Zagrebu čime bi njen IPO bio najveće tehnološko listanje neke tvrtke na domaćoj burzi dosad.



Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 10:00