Ugovor

Za sustav upravljanja kvalitetom javne uprave 17 milijuna kuna

Ugovoreni poslovi konzorcija koji vodi ENT uključuju izradu IT sustava za podršku upravljanju procesima i kvalitetom u javnoj upravi
Gordana Kovačević
 Ranko Suvar / CROPIX

Više od 17 milijuna kuna vrijedan je ugovor koji je potpisalo Ministarstvo uprave s domaćim konzorcijem koji predvodi Ericsson Nikola Tesla, objavljeno je jučer.

Kako je ta domaća tehnološka kompanija izvijestila na stranicama Zagrebačke burze, to je iznos ugovora bez PDV-a, a radi se o poslovima koji će trajati dvije godine. Vezani su uz uvođenje sustava upravljanja kvalitetom u hrvatsku javnu upravu.

U tim će poslovima sudjelovati i konzultantska tvrtka Apsolon, koja se predstavlja kao “savjetnik za uspješnije poslovanje u digitalnom dobu”, a osim s kompanijama, radila je s javnim upravama u 20-ak država. Njezin glavni partner Vedran Antoljak pohvalio se svojedobno da su tajlandskoj vladi pomogli da provede “najveći projekt smanjivanja administrativnih prepreka i smanjenje korupcije u povijesti države”.

Ugovoreni poslovi konzorcija koji vodi ENT uključuju izradu IT sustava za podršku upravljanju procesima i kvalitetom u javnoj upravi. “Cilj projekta je optimizacija i standardizacija velikog broja procesa i usluga u javnoj upravi”, kažu u Ericsson Nikola Tesli, a bit će izrađen i prijedlog izmjena propisa. Antoljak kaže da je u pitanju proces digitalne transformacije u kojem će se pregledati stotine sadašnjih poslovnih i administrativnih procesa te za njih izraditi jedinstvena platforma. J Gordana Grgas

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:57