Preporuka veličine

Zalando uveo novi alat kako bi smanjio broj povrata: Potrebne su samo dvije vaše fotografije u uskoj odjeći...

Zahvaljujući internom Size & Fit timu Zalando je već smanjio povrat zbog neodgovarajuće veličine za deset posto

Zalando paket

Zalando, jedna od vodećih europskih online platformi za modu i lifestyle, lansirao je novi alat koji kupcima daje preporuke o odgovarajućim veličinama na temelju njihovih jedinstvenih mjera i time će, nadaju se u Zalandu, pomoći u daljnjem smanjenju povrata.

Sa samo dvije osobne fotografije u uskoj odjeći Zalando može predvidjeti tjelesne mjere kupaca i pomoći im pronaći ispravne krojeve i odgovarajuće veličine za kupnju, tvrde na toj platformi.

Zasad je taj alat dostupan kupcima u DACH regiji (Njemačkoj, Austriji i Švicarskoj) koji će ga moći koristiti za kupnju ženskih topova i haljina. Najavljeno je da će tvrtka projekt u budućnosti proširiti na još više kategorija i tržišta.

- Frustrirajuće je čekati dostavu da bismo na kraju shvatili da nam veličina ne odgovara. Uvođenjem preporuka o veličinama nastavljamo koristiti naše inovacije kako bismo kupcima pomogli s jednim od najvećih problema modne industrije - rekla je Stacia Carr, potpredsjednica Zalandova Size & Fit odjela.

Zahvaljujući internom Size & Fit timu Zalando je već smanjio povrat zbog neodgovarajuće veličine za deset posto, u usporedbi s artiklima bez savjeta o veličini. Iskustvo se temelji na tehnologiji koju je Zalando razvio u suradnji sa švicarskom tvrtkom Fision, a koju je Zalando preuzeo 2020. godine.

- Naš je fokus i dalje na produbljivanju odnosa s hrvatskim kupcima uz pomoć najvećeg stupnja personalizacije zahvaljujući tehnologiji. Veoma se veselimo jednoga dana predstaviti i hrvatskom tržištu preporuke o veličini prema mjerama tijela - kaže Daniel Rogiński, general manager za Hrvatsku i CEE Zalanda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 15:21