KAPITALNA INVESTICIJA

Završena rekonstrukcija: MK Group uložio više od 100 milijuna eura u Kopaonik

Radovi vezani uz unapređenje sadržaja i hotelske usluge počeli su u travnju ove godine

Aleksandar Kostić, potpredsjednik MK Groupa

 MK Group

MK Group je kapitalnom investicijom većom od 27 milijuna eura završio rekonstrukciju hotela Grand Kopaonik. Taj luksuzni hotel, koji javnost prepoznaje kao simbol najpopularnije planine u regiji, svečano je otvoren u prisustvu mnogobrojnih uzvanika iz poslovnog sektora te javnog života.

- U godini u kojoj obilježavamo 40 godina postojanja hotela Grand, odlučili smo se za veliku rekonstrukciju 6100 četvornih metara u hotelu te uložiti značajna sredstva za gradnju novog rezidencijalnog krila i moderne garaže koja zadovoljava potrebe naših gostiju. Ovom investicijom premašili smo 100 milijuna eura ukupnih kapitalnih ulaganja na Kopaoniku od 2009. godine, otkad poslujemo na ovoj planini - istaknuo je povodom svečanog otvorenja Aleksandar Kostić, potpredsjednik MK Groupa.

image

Svečano otvorenje hotela Grand Kopaonik

MK Group

Radovi vezani uz unapređenje sadržaja i hotelske usluge počeli su u travnju ove godine. Uz gradnju novog residence bloka i garaže s više od 130 parkirališnih mjesta, kompletno su obnovljeni i i spa centar, svi restorani i barovi, recepcija te sportska dvorana.

- U samo sedam mjeseci realizirana su ulaganja u 20.000 četvornih metara hotela, uz ostale investicije na Kopaoniku koje se prostiru na još 18.000 kvadrata. U gradnji novog krila i rekonstrukciji objekta sudjelovalo je više od 500 radnika koji su radili na tri paralelna gradilišta. Uspješno završena rekonstrukcija omogućila je da hotel Grand svojim novim izdanjem još jednom podigne ljestvicu luksuznog hotelijerstva - izjavila je Aleksandra Stojanović, rukovoditeljica investicijskog projekta i direktorica korporativnih poslova MK Groupa.

image

Aleksandra Stojanović, MK group

MK Group

MK Group je vodeća investicijska grupacija u jugoistočnoj Europi koja upravlja s više od 70 kompanija iz područja poljoprivrede i prehrambene industrije, turizma te sektora nekretnina i obnovljivih izvora energije. MK Group do sada je u turizam jugoistočne Europe uložio 350 milijuna eura, a trenutačno u većinskom i manjinskom vlasništvu posjeduje 15 hotela u Srbiji, Sloveniji, Hrvatskoj te Crnoj Gori. Suradnja dvaju prestižnih svjetskih hotelskih brendova, Kempinski i Marriott, dodatni je dokaz kredibiliteta poslovanja grupacije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 16:03