POKRETAČ DIGITALNE TRANSFORMACIJE

APIS IT - 60 godina u službi hrvatske javne uprave

Domaća IT tvrtka u 2024. slavi značajnu obljetnicu uspješnog poslovanja

Apis podatkovni centar

Iako se pod rezultate za 2023. godinu crta tek treba podvući, u APIS IT-ju već znaju da će ključni poslovni pokazatelji podržati nastavak trenda rasta koji ova domaća IT tvrtka, tradicionalno okrenuta potrebama javne uprave, bilježi već šestu godinu zaredom. Uz povećanje broja zaposlenih, koji je u 2023. premašio 550, APIS IT će prema projekcijama ovu godinu završiti s 12 posto većim prihodima i deset posto većom dobiti nego prethodnu godinu.

Zahvaljujući provedenoj poslovnoj i tehnološkoj konsolidaciji te investicijskom ciklusu kojim su obnovljena infrastruktura i prošireni kapaciteti, APIS IT svoju 60. godišnjicu uspješnog poslovanja dočekuje kao vodeća tvrtka u sustavu državne informacijske infrastrukture, kojoj su povjereni najzahtjevniji projekti digitalne transformacije hrvatske javne uprave. Jedan od njih je i netom završena uspostava Centra dijeljenih usluga kojim je razvijen državni oblak, dok je za javnu upravu osigurana najmodernija digitalna platforma za rad i kolaboraciju koja omogućava brži razvoj novih i kompleksnih usluga za krajnje korisnike - građane i poduzetnike.

Državni oblak

Uspostava takve platforme, koja je izgrađena prema potrebama i zahtjevima hrvatske javne uprave i jamči kontrolu države nad svim podacima koje državna tijela prikupljaju i obrađuju o našim građanima, ostaje jamac digitalnog suvereniteta Hrvatske. Uz državni cloud, koji je sufinanciran fondovima EU, APIS IT je angažiran na zahtjevnim projektima koje je donio Nacionalni program oporavka i otpornosti, kao što je Digitalna transformacija Porezne uprave, te pripremi projekata iz novog financijskog razdoblja (2021. - 2027.) prema programu Konkurentnost i kohezija. Provedba tih višegodišnjih projekata, najavljuju iz APIS IT-ja, obilježit će smjer poslovanja za sljedeće srednjoročno razdoblje.

Za tvrtku koja je osnovana 1964. sa zadatkom da podrži informatizaciju tijela javne uprave manje je poznato da već godinama na hrvatskom tržištu prednjači po broju razvijenih softverskih rješenja. Uz kompleksne sustave Porezne i Carinske uprave, projekte iz nacionalnih i programa EU te različite aplikacije za potrebe javne uprave, APIS IT danas je prepoznat i po svojim podatkovnim centrima najviše razine sigurnosti i dostupnosti koji su prvi izbor za pohranu podataka i IT infrastrukture.

image

APIS IT je danas prepoznat po svojim podatkovnim centrima najviše sigurnosti i dostupnosti, koji su pravi izbor za pohranu podataka i IT infrastrukture

POKRETAČ DIGITALIZACIJE

Smješteni na dvije lokacije u različitim potresnim zonama, podatkovni centri osiguravaju redundantne kapacitete tako da u slučaju ispada jednog centra omogućuju neometan nastavak rada bez gubitaka podataka svim korisnicima, i to ne samo u slučaju kibernetičkih napada, nego i elementarnih nepogoda, potresa, poplava ili požara. Uz to, poslovnim procesima, koji su certificirani po međunarodnim standardima kvalitete, sigurnosti, kontinuiteta poslovanja i upravljanja IT uslugama, APIS IT korisnicima jamči najvišu razinu pružanja usluga.

“Uz naše stručnjake, certificirane poslovne procese i najmoderniju tehnološku osnovicu, APIS IT je danas, nakon 60 godina u službi hrvatske javne uprave, istinski pokretač njezine digitalne transformacije", ističe Saša Bilić, predsjednik Uprave, koji tu uspješnu tvrtku vodi od 2017. godine.

Sadržaj nastao u suradnji APIS-om

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 08:17