snažAn nacionalni igrač

OTP banka brine se za 600.000 privatnih i poslovnih klijenata

U izazovnoj godini pokazali spremnost na suočavanje s promjenama te da osluškuju potrebe korisnika svojih usluga
 Vojko Basic/Cropix

OTP banka u ovoj je za sve izazovnoj godini pokazala spremnost na suočavanje s promjenama, veliki inovativni potencijal, osluškivanje potreba svojih klijenata, ali i empatiju prema najpotrebitijima. Visokokonkurentni uvjeti i cijene te široka paleta svih proizvoda, kao i visoka kvaliteta usluge pridonijeli su povećanju baze klijenata i u krajevima koji nisu dominantno domicilni OTP-u, što je još jedan dokaz da je riječ o snažnom nacionalnom igraču na financijskom hrvatskom tržištu. Kao dio najbrže rastuće bankarske grupacije u SI Europi, OTP banka, kao univerzalna banka, brine se o financijskim potrebama 600.000 poslovnih i privatnih klijenata u Hrvatskoj. Kako ističu u OTP-u, inovativnost i okrenutost ka digitalizaciji najbolji su zalog uspješne poslovne budućnosti.

Priznanje Global Finance

Magazin Global Finance u sklopu je svog novog programa, u kojem odaje priznanje financijskim institucijama i kompanijama diljem svijeta za način vođenja poslovanja u uvjetima pandemije, dodijelio priznanje OTP banci za iznimno upravljanje krizom vrednujući odnos prema klijentima, zaposlenicima, ali i cjelokupni odnos prema zajednici u kojoj djeluje tijekom koronakrize. Troje nezavisnih analitičara i urednik Global Financea su, uzimajući u obzir veličinu subjekta i tržišta na kojem posluje, važeće zakone i mjere koje su provodile lokalne vlade te utjecaj pandemije na lokalno okruženje, na globalnoj razini odabrali financijske institucije koje su svojim postupcima i dodatnim naporima pružile podršku svojim klijentima, zaposlenicima, ali i cjelokupnoj zajednici u kojoj djeluju, dodjeljujući im priznanje za iznimno upravljanje u kriznim uvjetima. OTP banka je zahvaljujući trudu i znanju svojih djelatnika te svojim pristupom pomaganju u krizi zaslužila ovo značajno priznanje.

U sasvim novom poslovnom okruženju renomirani magazin Global Finance predstavio je novi program za dodjelu priznanja bankama i korporacijama koje su demonstrirale iznimne napore u smanjenju posljedica pandemije pod nazivom Outstanding Crises Leadership 2020.

OTP banka je brzom reakcijom na potrebe poslovnih i privatnih klijenata krenula u odobravanje moratorija uz minimalnu dokumentaciju za poslovne klijente te prva u Hrvatskoj omogućila online zahtjeve moratorija na kredite za građane bez potrebe dolaska u poslovnicu i bez potrebe potpisivanja solemnizacije dodatka ugovoru kao dodatnog troška. Svoje je poslovanje prilagodila iznimno brzo i učinkovito kako bi zaštitila zdravlje zaposlenika i klijenata što je više moguće. Nakon razornog potresa u Zagrebu svi kojima je stradala imovina bili su automatski uključeni u mogućnost odobrenja moratorija.

Uz to, banka je financijski pomogla i svojim zaposlenicima kojima su stanovi stradali u potresu. S više od tri milijuna kuna banka je pomogla rad bolnica u Zagrebu oštećenih potresom te sedam lokalnih bolnica diljem Hrvatske u borbi s pandemijom koronavirusa. Pokretanjem akcije "Zeleno svjetlo za one koji pomažu" donirano je 30 udruga diljem Hrvatske koje su svojim djelovanjem pomagale najugroženijim skupinama društva u lokalnim zajednicama u vrijeme lockdowna.

Za bolju skrb o djeci u bolnicama

Program "OTP Zaokruži" još jednom potvrđuje kako zajedničkim snagama možemo nešto malo pretvoriti u nešto veliko.

Ponekad je tako malo potrebno da nekome vratite osmijeh na lice, a ponekad je naše malo nekome sve. Upravo tako mogla bi se sažeti glavna poruka donacijskog programa "OTP Zaokruži" koji su pokrenuli OTP banka d.d. i Mastercard u listopadu ove godine. S početnom donacijom od milijun kuna, OTP banka d.d. i Mastercard pokrenuli su jedan od najznačajnijih donacijskih programa za javnozdravstvene institucije, koji će svake godine dvjema hrvatskim bolnicama pomoći u nabavi nužne opreme za dječje odjele. Jedan od najpoznatijih hrvatskih glazbenika Gibonni te svjetski prvaci u jedrenju braća Fantela pružili su svoju podršku programu.

Prve dvije bolnice za koje se zaokružuje su Odjel pedijatrije Opće bolnice Šibensko-kninske županije i Zavod za neonatologiju Klinike za ženske bolesti i porode Petrova KBC-a Zagreb.

Donacijski program "OTP Zaokruži" nastavlja se na dugogodišnje društveno odgovorno poslovanje i ulaganje u zajednice OTP banke d.d., a sada pruža mogućnost i klijentima banke, korisnicima Mastercard® kartica, da na jednostavan način i malim iznosima postanu donatori zdravstvenog sustava koji skrbi za najmlađe članove našeg društva. Aktivacijom usluge "OTP Zaokruži" klijentima se prilikom plaćanja Mastercard karticama iznos zaokružuje na sljedeću punu kunu. Primjerice, račun u iznosu od 18,50 kuna zaokružuje se na 19,00 kuna, pri čemu se razlika od 50 lipa izravno uplaćuje na donacijski račun otvoren u banci isključivo za ovu namjenu. Dakle, najveći iznos koji se može zaokružiti tijekom jedne transakcije iznosi 99 lipa. Brojčanik na web stranici OTP banke d.d., uz početnu donaciju od milijun kuna, dnevno se ažurira kako bi svi klijenti-donatori mogli pratiti doprinos iznosu ukupne donacije. Kako bi ovaj iznos postao još značajniji, potrebno je da se što više klijenata uključi i svojim malim pojedinačnim doprinosima zajednički postignu nešto veliko. ❏

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 10:02