NAJBOLJI EU PROJEKT 2022.

Šibensko-kninska županije: Rekonstrukcija i opremanje poduzetničke poslovne infrastrukture ‘Adriatic Business Centre – ABC‘

c c

 Valerio Baranovic/Župan.hr

Rekonstrukcija i opremanje poduzetničke poslovne infrastrukture „Adriatic Business Centre – ABC“ projekt je prijavljen od strane Razvojne agencije Šibensko-kninske županije u izbor za najbolji EU projekt u kategoriji Doprinos poduzetništvu.

Projektom je dobiven suvremeni poslovni hub u kojem se sinergijskim djelovanjem javnog i privatnog te sektora obrazovanja i istraživanja radi na osmišljavanju i realizaciji inovativnih i kreativnih razvojnih projekata na području Jadranske Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta bila je 19.961.469 kuna, iznos isplaćenih bespovratnih sredstava bila je 18.512.458 kuna, a vlastita sredstva 1.449.011 kuna.

image

c c

Projekt se je provodio od rujna 2017. godine do ožujka 2021. godine. Javna ustanova Razvojna agencija Šibensko-kninske županije bila je nositelj projekta, a partneri Šibensko-kninska županija, Istarska razvojna agencija d.o.o. te STEP RI d.o.o.

Projektom je poboljšana kvaliteta, povećan broj kapaciteta i dostupnost poduzetničke poslovne infrastrukture te unaprijeđene povezane infrastrukturne i poslovne usluge za povećanje konkurentnosti malih i srednjih tvrtki. Nadalje, stvoreni su uvjeti za unaprjeđenje poslovanja i snažniju promociju proizvoda i usluga MSP-ova na području Županije putem korištenja informatičko-komunikacijske tehnologije i usluga ABC studija za dizajn, marketing i audio-vizualnu produkciju te je poboljšana podrška za poslovno umrežavanje i privlačenje investicija Jadranske Hrvatske, poboljšana poduzetnička klima putem djelovanja ABC-a na podizanje svijesti poduzetnika o mogućnostima korištenja poduzetničke podrške i omogućeno i poboljšano korištenje poduzetničko poslovne infrastrukture za osobe/poduzetnike unutar ranjivih skupina (invalida, mladih, žena).

image

Adriatic Business Centre – ABC

Valerio Baranovic/Župan.hr
image

Adriatic Business Centre – ABC

Valerio Baranovic/Župan.hr

Djelovanjem više poduzetničkih potpornih institucija na jednom mjestu, Centar kroz sinergiju djelovanja omogućuje pružanje kvalitetnijih, inovativnijih i kreativnijih savjetodavnih i drugih relevantnih usluga korisnicima te omogućuje održavanje velikog broja poduzetničkih i edukativnih događanja poput radionica, seminara, konferencija, kongresa, neformalnih sastanaka i sličnih događanja za koje do tada u ŠKŽ nije postojao adekvatan prostor.

image

c c

Valerio Baranovic/Župan.hr
image

c c

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 05:16