ULAGANJE U BUDUĆNOST

Hanfa izabrala najbolje znanstvene i stručne studentske radove u 2023.: Najbolji dobili i novčane nagrade

‘Usprkos svim izazovima ulaganje u budućnost kroz učenje i trud najviše se isplati‘, kazao je Ante Žigman

Dobitnici nagrada i predsjednik Upravnog vijeća Hanfe Ante Žigman (u sredini)

Na prigodnoj svečanosti dodijeljene su nagrade studentima čiji su stručni i znanstveni radovi proglašeni najuspješnijima na temelju natječaja koji je Hanfa objavila u siječnju 2023. godine. Pristigle radove studenata iz područja ekonomije pregledalo je stručno Povjerenstvo te su izabrana tri najbolja, čiji su autori uz simboličnu nagradu osvojili i onu novčanu, od 650, 1.300 i 2.000 eura.

Na temelju jednoglasnog prijedloga Povjerenstva Upravno vijeće Hanfe donijelo je odluku o dodjeli nagrada u okviru Godišnje nagrade Hanfe studentima za najbolje znanstvene i stručne radove za 2023. godinu, i to prema sljedećem rasporedu:

Prva nagrada dodjeljuje se radu „Paneuropska osobna mirovinska štednja kao novi oblik dobrovoljnog mirovinskog osiguranja“ autora Peje Bosnića (2.000 eura), studenta Ekonomskog fakulteta Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku

Druga nagrada dodjeljuje se radu „Decentralized finance: a threat or a catalyst for the development of financial services?“ autora Luke Oreškovića (1.300 eura), studenta Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu

Treća nagrada dodjeljuje se radu „The dual-edged sword of digitization: An overview of cybersecurity challenges and opportunities“ autora Luke Medvidovića i Ivana Davida Dogana, studenata Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i Zagrebačke škole ekonomije i managementa.

Prisutnima je u ime Hanfe čestitao predsjednik Upravnog vijeća Hanfe Ante Žigman, koji je tom prilikom istaknuo: „Ovom već tradicionalnom nagradom svim studentima želimo poručiti da se u Hanfi studentske ideje i znanje posebno cijene. Usprkos svim izazovima ulaganje u budućnost kroz učenje i trud najviše se isplati“, dodavši da je ove godine stiglo dvostruko više radova studenata. „Odaziv studenata ove je godine dodatno pokazao da znanje o financijama više ne može biti dio uskog kruga ekonomske znanstvene zajednice te da je potrebna sinergija različitih područja, ali i generacija, u kreiranju novih, održivih i inovativnih rješenja.“

Načelnica Sektora za razvoj visokog obrazovanja Ministarstva znanosti i obrazovanja Loredana Maravić pozdravila je prisutne i čestitala studentima na njihovu uspjehu, a čestitkama su se pridružili i predstavnici fakulteta na kojima nagrađeni studenti studiraju, i to: prof. dr. sc. Boris Crnković, dekan Ekonomskog fakulteta u Osijeku, prof. dr.sc. Ivan Koprić, dekan Pravnog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, prof. dr.sc. Bojan Trkulja, prodekan Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu i dr. sc. Goran Oblaković, prodekan Zagrebačke škole ekonomije i managementa.

Hanfa je objavila i novi poziv na natječaj za Godišnju nagrade Hanfe studentima za najbolje znanstvene i stručne radove za 2024. godinu. Više o novom natječaju možete pročitati ovdje.

Sažetke svih nagrađenih studentskih radova u 2023. pročitajte ovdje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 22:47