DOKAZ IZVRSNOSTI

Hrvatska prvi put domaćin prestižnog međunarodnog sajma luksuznih putovanja Loop

Tri sajma poznata kao Loop MICE, Loop Leisure i Loop CEE, pružit će priliku za poslovno povezivanje i otkrivanje najboljih luksuznih putovanja i turističkih destinacija u regiji

Alhambra prostor za sastanke

Jedini sajam luksuznih putovanja na području srednje i istočne Europe – Loop prvi put dolazi u Hrvatsku, na Mali Lošinj, koji posljednjih nekoliko godina i sam slovi za poželjnu luksuznu destinaciju. Tri sajma, navodi se u priopćenju, poznata kao Loop MICE, Loop Leisure i Loop CEE održat će se od 7. do 18. travnja, a okupit će 300 vrhunskih putničkih agenata i turoperatora, kao i 300 istaknutih hotelijera iz cijeloga svijeta. Sajmovi će se održati u okruženju domaćeg luksuznog brenda Lošinj Hotels & Villas.

„Loop događanja odlična su prilika za poslovno povezivanje i otkrivanje najboljih luksuznih putovanja i turističkih destinacija u regiji. To je važno i za Hrvatsku s obzirom na to da se u našoj zemlji oko 90 posto ukupnog turističkog prometa realizira s europskih tržišta. Pritom su nam među najvažnijim tržištima Slovenija, Poljska, Češka, Slovačka i Mađarska, koje zajedno s ostalim zemljama čine CEE regiju pa nam je drago što su ove godine Hrvatska i Lošinj domaćini ovogodišnjih susreta. Nadalje, predstavljanje hrvatskih visoko kvalitetnih usluga prilagođenih potrebama poslovnih sastanaka i konferencija, dodatan je podupiratelj industrije poslovnih putovanja koja uvelike doprinose razvoju Hrvatske kao cjelogodišnje destinacije. Sve učestalija organizacija poslovnih skupova diljem naše zemlje dokazuje da kvalitetno koristimo potencijale MICE turizma, a vrlo smo snažno okrenuti i segmentima turističke ponude visoke vrijednosti prema smjernicama novog Strateškog marketinškog i operativnog plana hrvatskog turizma“, rekao je Kristjan Staničić, direktor Hrvatske turističke zajednice.

„Po svim elementima Otok vitalnosti jedna je od najsadržajnijih destinacija u Hrvatskoj, od prirodnih ljepota i bioraznolikosti, klime, smještajnih kapaciteta, kulturne ponude i sportskih sadržaja. Lošinj se pozicionirao na svjetskoj karti kao jedna od Top 100 održivih destinacija svijeta uz visoku kvalitetu usluge i smještaja. Uz ulaganja u hotelski sektor, kampove te obiteljski smještaj, ističe se i gastronomska ponuda koja osim restorana s Michelinovom zvjezdicom i tanjurom. Brojne nagrade nominiranih hotela 5*, kampova te wellness ponuda samo su još jedan dokaz izvrsnosti koju destinacija pruža i može pružiti. Uz predanost očuvanju prirodnog okruženja i promociji otoka bogate povijesti, luksuza i blagostanja, sve ove aktivnosti, napori i ulaganja mogu doprinijeti poboljšanju iskustva gostiju te dugoročno ojačati turističku privlačnost Lošinja“, istaknuo je Dalibor Cvitković, direktor Turističke zajednice Grada Malog Lošinja.

image

Alhambra premium soba

„Predstojeće jedanaestodnevno događanje za Lošinj Hotels & Villas, kao i za širi krug partnera od Zadra do Pule, ne samo da označava moguću prekretnicu u pozicioniranju, već i potvrđuje Lošinj kao ključnu sponu u povezivanju luksuznih ponuda Dalmacije i Istre. Kroz ovu manifestaciju, Lošinj također demonstrira iznimnu sposobnost da bude domaćin događaja visokog profila. Ova izloženost donosi višestruke benefite: od trenutne vidljivosti do izgradnje mreže dugoročnih veza, poticanja turističkog prometa, te učvršćivanja naše reputacije kao destinacije koja ne samo da ispunjava očekivanja, već ih i sustavno nadilazi, kako u pogledu organizacije tako i stvaranja nezaboravnih doživljaja“, Zoran Pejović, član uprave Jadranka Turizma.

Tri sajma, stoji u priopćenju, poznata kao Loop MICE, Loop Leisure i Loop CEE, pružit će priliku za poslovno povezivanje i otkrivanje najboljih luksuznih putovanja i turističkih destinacija u regiji. Loop MICE (Meetings, Incentives, Conferences, Exhibitions) će se održati od nedjelje, 7. travnja do srijede, 10. travnja 2024. i bit će posvećen predstavljanju najboljih lokacija i usluga prilagođenih potrebama poslovnih sastanaka, konferencija i izložbi. Loop Leisure će uslijediti od srijede, 10. travnja do nedjelje, 14. travnja 2024., te će okupiti premium putničke agente i specijalizirane turoperatore s njemačkog govornog područja. Ovaj segment sajma pružit će priliku za poslovno povezivanje i otkrivanje najboljih luksuznih ponuda u regiji. Kao završnica, održat će se Loop CEE od nedjelje, 14. travnja do četvrtka, 18. travnja 2024., okupljajući najbolje dobavljače iz 16 zemalja srednje i istočne Europe, koji će predstaviti skrivene dragulje ove regije.

image

Belleuve uvala Čikat

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. ožujak 2024 18:03