DOKAZAN LIDER

Ivan Šantorić novi predsjednik uprave Tokić Grupe, najvećeg regionalnog lanca trgovina dijelovima i opremom za automobile

Šantorić je tri i pol godine bio član uprave odgovoran za maloprodaju i opskrbni lanac

Ivan Šantorić

 /Tokić

Ivan Šantorić, dosadašnji član uprave, preuzima funkciju predsjednika uprave najvećeg domaćeg i regionalnog lanca trgovina dijelovima i opremom za automobile. Dosadašnji predsjednik uprave Ivan Gadže, nakon sedam godina vođenja kompanije, sporazumno odlazi s pozicije. Uprava Tokić Grupe će uz Ivana Šantorića imati još i Dražena Jurkovića. Ivan Šantorić posljednje je tri i pol godine bio član uprave Tokić Grupe odgovoran za maloprodaju i opskrbni lanac u Tokiću, a tijekom tog razdoblja tvrtka je premašila broj od 140 poslovnica u Hrvatskoj i Sloveniji, osnaživši logističke procese i dostupnost asortimana.

„Kontinuiranim razvojem poslovanja i profesionalnog upravljanja Tokić Grupa nastavlja svoj korporativni razvoj s jasnom strategijom i vizijom kvalitete usluge, inovativnosti te izvrsnosti. Predvođena uigranom timom stručnjaka na vodećim pozicijama i uz čvrste veze s dugogodišnjim partnerima očekuje uspješan kraj poslovne godine“, priopćili su iz Tokić Grupe.

Tvrtka Tokić koju su osnovali braća Ilija i pokojni Stojan Tokić. Tokići su počeli s jednom malom trgovinom 1990. godine u kojoj su radila dva radnika. Prije dvije godine obilježila je 30 godina poslovanja, a te 2020. godine, potpisan je ugovor o preuzimanju slovenskog Bartoga - tvrtke specijalizirane za distribuciju auto guma i autodijelova. Tako je nastao najveći regionalni lanac trgovina dijelovima i opremom za automobile tvrtke. Prije sedam godina tvrtka je investirala je značajna sredstva u kupnju i opremanje novog logističko distribucijskog centra u Sesvetama.

Tokić, najveća tvrtka iz Grupe je 2021. ostvario ukupni godišnji prihod u iznosu od 761 milijun kuna. U 2021. godini je ostvarena neto dobit 31, 4 milijuna kuna. Tokić je u prošloj godini zapošljavao 700 radnika. Tokić je ovlašteni je uvoznik i distributer preko 150 najpoznatijih svjetskih proizvođača dijelova za sve vrste osobnih i lakih teretnih automobila. Tvrtka kroz svoju maloprodaju također nudi moto program, odnosno dijelove za skutere i motocikle i teretni program, odnosno dijelove za kamione i autobuse. Ima i manje proizvodne pogone. Preuzimanjem Bartoga dodatno su se pozicionirali u segmentu auto guma.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 11:48