VELIKI POSAO NA JADRANU

Za 8,1 milijuna eura preuzeli karizmatičan riječki hotel: Ovo je jedna od najznačajnijih transakcija

Prezela ga je kompanija koja svakodnevno ugosti više od 44.000 ljudi

Hotel Bonavia

U jednom od najznačajnijih dogovora u riječkom hotelijerstvu, Bonavia Rijeka i Plava Laguna objavili su uspješno potpisivanje ugovora o kupoprodaji Hotela Bonavia. Hotel će biti preuzet za iznos od 8,1 milijuna eura, a transakcija bi trebala biti završena u studenome 2023. godine, javljaju u priopćenju.

Zaključenjem transakcije, Bonavia Rijeka će preuzeti i ugovore o radu svih zaposlenika Hotela Bonavia, osiguravajući jednostavnu tranziciju kako za zaposlenike tako i za goste.

„Vrlo smo ponosni što smo deset godina bili važan dio bogate povijesti Hotela Bonavia. Vjerujemo da će se pod novim vlasništvom nastaviti nasljeđe hotela, a posebno predanost zaposlenicima", komentirao je Dragan Pujas, predsjednik Uprave Plave Lagune.

image

Hotel Bonavia

Plava Laguna je kompanija koja traje više od 65 godina u turističkoj industriji u Hrvatskoj, sjedište je u Poreču. Plava Laguna upravlja opsežnim portfeljem turističkih objekata koji obuhvaćaju hotele, resortove i kampove, koji zajedno svakodnevno ugoste više od 44.000 gostiju. Ova značajna infrastruktura sastoji se od oko 17.000 smještajnih jedinica raspoređenih u 20 hotela, 10 apartmanskih resortova i 9 kampova.

U društvu Bonavia Rijeka, ističe se u priopćenju, izrazili su zadovoljstvo preuzimanjem hotela Bonavia. Radi se o grupi investitora koja je preuzela i Jadran hotele. Rijeka, gdje su u završnoj fazi pripreme planovi transformacije portfelja, a time i repozicioniranja Rijeke. Stoga, akviziciju Bonavije smatraju prirodnim nastavkom rasta i razvoja.

Uključivanje Bonavije smatra se važnim strateškim korakom u njihovoj viziji jačanja razvoja Rijeke kao etablirane turističke destinacije. Kristian Šustar, CEO i član Uprave Jadran hotela. Rijeka, koji će ujedno voditi i poslovanje Bonavije, zaključio je sljedeće: „Cilj nam je svakako nastaviti bogato naslijeđe svih hotela koje imamo u portfelju, ali i dati im novu dimenziju koja će Rijeku staviti u fokus u vremenu koje je pred nama. U te planove, Bonavia se savršeno uklapa u svakom pogledu, i kao baština, ali i kao izniman hotel sa sjajnim timom zaposlenika.“

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:13