I JA SAM SUPERHEROJ

Kako malim gestama i ti možeš nekome spasiti dan

Ključna komponenta naše vlastite sreće često leži u odgovoru na ovo pitanje: Što činimo da bismo usrećili druge? Male stvari čine veliku razliku. Da bi nekom uljepšali dan uistinu nije potrebno puno truda, dovoljna je mala gesta koja znači mnogo. Bilo da pružite nekom osmijeh ili zadržite vrata od lifta potpunom strancu, dovoljno je samo nekoliko sekunda da potaknete nečije raspoloženje. Donosimo kratku listu ideja kako i vi možete uljepšati nekom dan i postati svakodnevni superheroj.

1. PRUŽITE PODRŠKU BLIŽNJIMA

Velika je razlika između podrške i pokušaja popravka tuđih misli i ideja. Bliske osobe često ne traže savjet već motivaciju da ustraju u svojim naumima, traže osobu koja je spremna podržati sve njihove težnje i snove. Poslušajte što vam netko ima za reći i umjesto da dajete savjet, podržite njihove misli i pružite im podršku. Budite TA osoba, to zaista može učiniti veliku razliku.

2. POHVALITE NEOČEKIVANO

Svakako je dobar osjećaj kad vam netko da kompliment za nešto očito, poput nove frizure ili komada odjeće. Ali neočekivani komplimenti mogu napraviti puno više, primjerice, recite užurbanim i umornim gospođama na blagajni da cijenite njihov naporan rad ili dajte do znanja kolegi na poslu da je danas napravio uistinu odličan posao. Tijekom dana svi često pomislimo na to kako se divimo nečijem napornom trudu ili radu, sjetimo se osoba koje daju svakodnevnu žrtvu kako bi pomogli drugima svojim poslom, uslugom, ali budući da se često radi o potpunim strancima i komplimentima koje ne slušamo uobičajeno, ne izgovaramo ih na glas. Prepoznajte trenutke, poslušajte pozitivne misli o drugima koje o će im uljepšati dan, a ujedno će i vas učiniti sretnima.

3. PORUKE IZNENAĐENJA

Poruke iznenađenja zaista mogu sadržavati sve što vam u trenutku padne napamet, od iskrenog "hvala" do jednostavnog "ugodan dan!" Ta neočekivanost podsjetit će ljude da su posebni, a ne nebitni. Poruke iznenađenja mogu se ostaviti na neočekivanim mjestima, na primjer na ulazu u zgradu, među stranicama novina u frizerskom salonu, a možete ih zalijepiti i na stol od poslovnog kolege za kojeg ste primijetili da mu dan nije baš najbolje krenuo. Jednostavnom porukom kojom ćete dati do znanja nekoj osobi da je vrijedna, možete ne samo uljepšati nego i spasiti dan. Ljude je nekad potrebno samo podsjetiti koliko zapravo vrijede.

4. ZAUSTAVITE AUTOBUS ILI TRAMVAJ

Često u žurbi i gužvi svi samo utrčavamo u javni prijevoz ne obazirući se na okolinu, a još češće nam se dogodi da nam potrebno prijevozno sredstvo pobjegne ispred nosa i zakasnimo na važan dogovor, sastanak. Obratite pažnju na osobe oko sebe, kad uđete u javni prijevoz pogledajte trči li netko za vama i ljubazno zamolite vozača da zaustavi vozilo i pričeka osobu koja dolazi. Tko zna, možda ćete baš tako spasiti nekog da ne zakasni na prvi razgovor za posao, važan sastanak, ili pomoći umornoj majci koja žuri s posla doma da dočeka djecu iz škole s toplim ručkom. Vrijeme je dragocjeno, a ovom gestom možete pomoći i nekome uštedjeti da ne baca dragocjene minute na čekanje sljedećeg prijevoza.

5. VRATITE ZAJEDNICI

Postoje mnoge udruge koje su svoje poslovanje usmjerile upravo prema pomoći drugima. Nažalost, živimo u vremenu kad je sve više nezbrinute djece i osoba koje su ostale bez posla, a moraju prehraniti obitelj. Slobodno vrijeme posvetite pomaganju, ne samo da ćete time učiniti dobro djelo već ćete sami sebe ispuniti srećom i pozitivnom energijom. Ako ste više onaj tip osobe koja voli djelovati samostalno, raširite pogled na putu od posla ili škole do doma. Pružite pomoć osobi kojoj je to potrebno, budite nježni, poklonite im osmijeh. Što god napravili, a da dajete drugima do znanja da nisu sami, zasigurno će donijeti neku promjenu i toj osobi dati motivaciju da skupi snage i sigurno kroči i kroz taj dan.

… I VI NISTE SAMI …

Dok hodate svijetom u ulozi svakodnevnog superheroja, postoje heroji koji čuvaju vas i brinu o tome kako vama spasiti dan ako nešto krene neželjenom putanjom. Generali osiguranje svojim klijentima nudi oblikovanje sigurnije budućnosti brinući se o njihovim životima i snovima, nudeći inovativna i personalizirana rješenja zahvaljujući mreži agenata, heroja koji su svoj rad posvetili kreiranju idealnih polica upravo prema potrebama kupaca. Generali u svojim paketima nudi sve što je potrebno kako bi osigurali svaki segment vašeg života i bezbrižno koračali svijetom. Dok ti spašavaš svijet, čuva te Generali osiguranje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 09:49