ISTRAŽIVANJE OTKRILO

10 STVARI KOJE BI PROMIJENILI Ljudi koji imaju 50 godina otkrili za čime žale, a mogli su učiniti drugačije kada su imali 25 godina

Životno iskustvo i praktična mudrost u pedesetima imaju svoj vrhunac. I dalje vitalni te samopouzdani, no ujedno i puni iskustva u svim segmentima - pedesetogodišnjaci su najbolji učitelji kada je u pitanju dobar savjet te kako dvadesete i tridesete učiniti još boljima.
 Foto: Colourbox

Za istraživanje koje je proveo Huffington Post pedesetogodišnjaci su otkrili što bi voljeli da im je netko rekao kad su imali 25 godina. Što tada nisu znali, a sada je očigledno.

1. Izborite se za sebe

Budite svoj najbolji odvjetnik i glasnogovornik. Borite se za svoja prava i bez straha izražavajte te argumentirano branite svoje mišljenje.

2. Birajte svoje bitke

Ne gubite vrijeme na nepotrebne poslove i nevažne ljude. Odredite si životne prioritete i ne odustajte od svojih snova i ciljeva.

3. Štedite novac

Ne trošite novac na nepotrebne stvari i štedite gdje god možete. Mirovina vam se možda čini dalekom, no bliže je nego što mislite.

4. Putujte više

U dvadesetima, prije nego što osnujete obitelj i zaglibite u kreditima - putujte, jednoglasno odgovaraju pedesetogodišnjaci. Putujte kad i gdje god možete.

5. Smanjite dugove

Izbjegavajte život i kupovinu na rate jer je to, za velik broj ljudi, jedan od prvih koraka prema financijskom bakrotu i debelom minusu iz kojeg ćete se teško izvući.

--> BOGATAŠI OTKRILI TAJNU SVOG BOGAĆENJA Uzmite u obzir kombinaciju ovih faktora i uspjeh vam je zajamčen

6. Koristite kremu za sunčanje

Možda vam se čini smiješno, međutim uz toliko prisutnu količinu štetnih UV zračenja - zaštitna krema bi trebala biti obavezna, naravno ukoliko želite zadržati zdravu kožu i mladolik izgled.

7. Dobro razmislite prije sudbonosnog "da"

Velik broj ispitanika konstatirao je kako im je žao jer su prebrzo ušli u brak i izgubili svojevrsnu slobodu. Dobro razmislite o svojim postupcima i supružniku s kojim biste voljeli dočekati starost.

8. Usporite malo

Ugasite društvene mreže, zastanite s potragom za savršenom karijerom. Prolongirajte malo studij i još jednom ispitajte čime biste se željeli baviti.

9. Obratite pažnju na cjeloživotno učenje

Učite novi jezik, upišite tečaj kreativnog izražavanja, posjećujte zanimljiva predavanja i svaku priliku koristite za učenje i sticanje novih vještina

--> CJELOŽIVOTNO OBRAZOVANJE Za dobar posao važno je stalno usavršavanje te stjecanje novih znanja i vještina

10. Pazite na zdravlje

O zdravlju u starosti treba početi misliti već u ranim dvadesetima. Stil života, način prehrane i tjelovježba - glavni su preduvjeti zdravog života u trećoj životnoj dobi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:18