Promjene na vrhu

Alem Kajmović novi je šef Mesne industrije Vajda, Vladimir Mesarić odlazi u mirovinu

Na čelnu poziciju u Vajdi Kajmović dolazi s mjesta člana Uprave
Alen Kajmović, predsjednik uprave Mesne industrije Vajda
 Mesna industrija Vajda /press

Novi predsjednik Uprave čakovečke Mesne industrije Vajda od 1. studenog je Alen Kajmović, objavili su u ponedjeljak iz te tvrtke iz koje u ovoj godini očekuju prihod od 350 milijuna kuna, ili 30 posto viši nego lani.

Odluka o Kajmovićevu imenovanju usvojena je na sjednici Nadzornog odbora 23. listopada, a na snagu je stupila 1. studenog. Dosadašnji predsjednik Uprave Vladimir Mesarić nakon dva desetljeća vođenja Vajde odlazi u mirovinu.

Na čelnu poziciju u Vajdi Kajmović dolazi s mjesta člana Uprave, a prethodno je bio voditelj za investicije i razvoj.

- Tvrtka posluje stabilno, s rastućim prihodom. Na kraju ove godine očekujemo prihod od oko 350 milijuna kuna, što je gotovo 30 posto više u odnosu na 2017. godinu - istaknuo je Kajmović.

Naveo je i kako su ostali financijski pokazatelji, kao što je prosječna neto plaća na razini tvrtke koja u ovom trenutku premašuje 6.000 kuna, u stalnom rastu.

- Predstoji nam dovršiti realizaciju 50 milijuna kuna vrijedne investicije dogradnje, rekonstrukcije i modernizacije proizvodnog pogona, koja je u finalnoj fazi. Nastavljamo i sa širenjem suradnje s domaćim uzgajivačima svinja. Iz toga je jasno da su planovi ambiciozni - rekao je Kajmović.

Napominje i kako će u okviru Grupe Pivac Vajda zadržati svoju ulogu i ostati najvažniji nositelj kvalitete svježeg svinjskog i junećeg mesa.

- Uz jačanje sustava kooperacije predvodnik smo revitalizacije svinjogojstva u Međimurju i Slavoniji čime dajemo velik doprinos daljnjem gospodarskom razvoju Hrvatske - zaključio je Kajmović najavljujući za sljedeću godinu nastavak pozitivnih trendova i daljnji rast.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 07:05