Promjena na vrhu

Anita Brkanić Debelić nova je direktorica financija i članica Uprave Metroa u Hrvatskoj

Brkanić Debelić do ovog je mjeseca djelovala s pozicije direktorice financija u poljskom ogranku kompanije
Anita Brkanić Debelić
 METRO // PRESS

Metro Cash&Carry u Hrvatskoj dobio je novu direktoricu financija i članicu Uprave, Anitu Brkanić Debelić, priopćila je kompanija.

Brkanić Debelić do ovog je mjeseca djelovala s pozicije direktorice financija u poljskom ogranku kompanije, dok je tu ulogu u hrvatskom Metrou do prije nekoliko dana obnašao Rainer Tigges. Anita Brkanić Debelić preuzela je njegove zadaće te je sada zadužena za vođenje financija i provedbu poslova u skladu sa strateškim razvojem poslovanja s fokusom na jačanje ponude i usluga za ugostiteljski sektor te na neovisne trgovce kroz veleprodajne centre i uslugu dostave.

Stoga će u razdoblju koje slijedi njezin prioritet biti, kako tvrde u kompaniji, jačanje slobodnog novčanog toka i radnog kapitala te povećanje poslovne efikasnosti uz naglasak na uvođenje digitalnih rješenja i ljudske potencijale, odnosno razvoj talenata za financijske aspekte poslovanja.

Anita Brkanić Debelić u Metrou je još od 2001. kada je zaposlena kao voditeljica Odjela za kontroling i administraciju u hrvatskom Metrou, a pet godina kasnije preuzela je funkciju direktorice financija u Bugarskoj. Kao direktorica financija u kompaniji radi već 13 godina i to na tržištima u Bugarskoj, Hrvatskoj, Mađarskoj i Poljskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 22:45