imenovanje

Ante Vlahović novi predsjednik Nadzornog odbora Adris grupe

Vlahović će posebnu pozornost posvetiti strateškom promišljanju daljnjeg rasta i razvoja Adrisa
Ante Vlahović

Na sjednici održanoj danas u Rovinju, članovi Nadzornog odbora Adris grupe izabrali su dosadašnjeg člana i bivšega dugogodišnjeg predsjednika Uprave, mr. sc. Antu Vlahovića, predsjednikom Nadzornog odbora tvrtke. Vlahović će ovu funkciju obnašati u razdoblju od 1. siječnja 2021. do 2023., a dosadašnji predsjednik, Rino Bubičić, ostaje članom Nadzornog odbora, priopćeno je iz tvrtke.

Kako je već i ranije istaknuto, Vlahović će posebnu pozornost posvetiti strateškom promišljanju daljnjeg rasta i razvoja Adrisa, ne zaboravljajući pritom vrijednosti na kojima je izrasla ova, jedna od najuspješnijih hrvatskih i regionalnih kompanija.

O uspješnosti ovog gospodarstvenika ponajbolje svjedoči činjenica da je, primjerice, u razdoblju Vlahovićeva vođenja tvrtke Adris grupa povećala prihode deset puta, dobit trideset puta, a vrijednost kapitala čak pedeset puta. Broj zaposlenih povećao se dvadeset puta, a vrijednost dionica više od sto puta! Adris je istodobno investirao više od deset milijardi kuna, od čega u turizam više od šest milijarde kuna. Tri četvrtine dionica i danas je u rukama sadašnjih i bivših zaposlenika. Vlahović zajedno s obitelji imatelj je 15,53 posto temeljnog kapitala tvrtke. Adris grupa na kraju 2019. ostvarila je godišnji prihod veći od šest milijardi kuna i zapošljavala više od šest tisuća ljudi.

Za svoj rad mr. sc. Vlahović dobio je više prestižnih nagrada. Uz ostalo, dobitnik je nagrade za najuspješnijeg menadžera u srednjoj i jugoistočnoj Europi te regionalne nagrade Brand Leader za poseban doprinos razvoju elitnog turizma na području jugoistočne Europe. Za izniman doprinos razvoju gospodarstva Rovinja, Istre i Hrvatske Ante Vlahović dobitnik je priznanja za životno djelo – Grba grada Rovinja.

Svojom donacijom djeci bez roditelja te starim i nemoćnim osobama svrstao se u red najvećih hrvatskih filantropa.

Živi u Rovinju sa suprugom Marijom Tomišić Vlahović, profesoricom engleskog jezika i književnosti te talijanskog jezika i književnosti. Otac je dviju kćeri, arhitektice Ines i Tee Silvije, mag. oec.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 14:11