Nedostatak radne snage

Dok svi otpuštaju, ove kompanije zapošljavaju stotine tisuća novih djelatnika

Dodatnu radnu snagu traži Amazon, Walmart, ali i Pepsi
Ilustracija
 AFP

I dok je u SAD-u samo prošlog tjedna naknadu za nezaposlene tražilo čak 3,3 milijuna ljudi, što je najveći broj otkad se u toj zemlji prate prijave za takve naknade, veliki broj kompanija i dalje je u potrazi za dodatnom radnom snagom. Kako navode strani mediji, zbog porasta kupovine putem interneta, sve više kompanija traži dostavljače i skladišne radnike, a neki od najvećih svjetskih trgovačkih lanaca u protrazi su i za djelatnicima u drućanu.

CVS

Američki lanac farmaceutike, kako prenosi CNN trenutno je u potrazi za 50.000 dodatnih djelatnika u trgovinama, pozivnim centrima, ali i dostavnim službama.

Walmart

Najveći američki trgovački lanac Walmart planira zaposliti oko 150.000 radnika na puno radno vrijeme, pola radnog vremena kao i na privremeni radni odnos.

Instacart

Dostavna služba kućnih potrepština i namirnica diljem SAD-a najavila je kako zbog porasta kupovine putem interneta u narednom razdoblju planira zaposliti 300.000 novih djelatnika.

Amazon

Kao i ostale dostavne službe, trgovački centri i skladišta, internetski div Amazon, također je najavio dodatna zapošljavanja. Tako bi kompanija u svojim skladišnim prostorima, ali i dostavnim lancima trebala zaposliti oko 100.000 radnika.

PepsiCo

Da veliki trgovački lanci i dostavne službe nisu jedine kompanije koje su u ovim kriznim trenutcima u potrazi za dodatnom radnom snagom pokazuje i primjer Pepsia koji planira zaposliti 6.000 ljudi na puno radno vrijeme.

Papa John's

Dodatno pojačanje traže i vodeći lanci pizzerija. Jedan od njih je i Papa John's koji je u potrazi za 200.000 novih djelatnika u restoranu, ali i u dostavnom lancu.

- Imamo mjesta za sve one koji žele na brzi način povećati svoj kućni budžet – naveli su u natječaju.

Domino's Pizza

Slična situacija zadesila je i Domino's lanac pizzerija koji bi uskoro u Zagrebu trebao otvoriti svoj prvi restoran. Iz ove kompanije poručili su kako su u potrazi za 10.000 dodatnih radnika u dostavi i restoranu. Nestašicu radne snage bilježe u svim zemljama, a samo im primjerice u Chicagu nedostaje oko 1.000 djelatnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:20