BORBA NA TRŽIŠTU

FACEBOOK OJAČAO TIM ZA VIDEO SADRŽAJ Zaposlili bivše voditelje BuzzFeeda i Pinteresta da vode novu video platformu

ilustracija
 Profimedia, imageBROKER

Facebook je, kako bi ubrzao svoje video ambicije, zaposlio bivše voditelje BuzzFeed Studiosa i Pinteresta da vode globalni video sadržaj i novu platformu Facebook Watch, kako izvještava Reuters. Matthew Henick s BuzzFeed Studiosa bit će zadužen za strategiju i planiranje globalnog video sadržaja na Facebooku, dok će Mike Bidgoli, koji je radio na Pinterestu, voditi Facebook Watch platformu.

Watch je nova platforma za programe raznog sadržaja na Facebooku. Ti će se programi sastojati od epizoda i priča koje će se moći pratiti. Programi će moći biti prikazivani uživo ili će biti riječ o ranije snimljenim sadržajima.

- Vizija Facebook Watcha nije samo zabaviti nego i povezati ljude, poticati razgovore i njegovati zajednicu, a to je vizija koja je sve važnija u eri podijeljenosti. - napisao je Mike Bidgoli na svom blogu Medium.

Facebook Watch bio je ponuđen samo određenim korisnicima u SAD-u još u kolovozu prošle godine na mobilnoj aplikaciji, web stranici i televizijskim aplikacijama s raznovrsnim programima, a s novim licima ta bi platforma trebala biti globalno dostupna.

Nova zapošljavanja pokazuju da ova društvena mreža mora učiniti mnogo više kako bi se natjecala na visoko kompetitivnom tržištu video sadržaja na kojem se čak i tradicionalne televizijske mreže moraju boriti s novim igračima poput Netflixa, Amazona, Twittera, Snapa i ostalih.

Osim toga, prošle je godine Facebook potpisao ugovore s Vox Mediom, BuzzFeedom, ATTN-om i drugim kreatorima vijesti koje su fokusirane na generaciju tzv. milenijalaca upravo zbog svojih programa namijenjenih video uslugama koji će od sada biti dijelom Facebookovih originalnih sadržaja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 11:51