Ekstravagantno!

Frizer koji zarađuje milijune i živi život: 'Ne želim umrijeti s hrpom love u banci'

Radi od 0 do 24, ali i troši na automobile, dizajnersku odjeću i skupe obroke
Alex Pardoe, 25-godišnji frizer iz Detroita
 Screenshot: Instagram Alex Pardoe (alexpardashian)

Alex Pardoe, 25-godišnji frizer iz Detroita, godišnje zaradi 1,8 milijuna kuna (280 tisuća dolara). Mladić je vlasnik svojeg frizerskog salona, zapošljava gotovo 30 frizera i stilista i ne srami se živjeti ekstravagantno, piše CNBC. Kaže da isključivo jede vani na što mjesečno potroši i do 15 tisuća kuna, na odjeću i obuću, kao što su Louboutin papuče daje do 10 tisuća kuna, a vlasnik je i jednog Mercedesa i BMW-a.

- Uvijek sam vjerovao da treba uživati u životu dok ga imaš. Nikada nisam htio biti jedan od onih koji će umrijeti s hrpom novaca u banci. Važno je živjeti i biti sretan - smatra Pardoe.

No, počeci za milenijalca nisu bili lagani. Preselio se iz Virginije u Detroit 2012. godine, kada je završio srednju školu te prvo godinama radio u jednoj franšizi frizerskih salona za crkavicu. Tražeći način kako da poveća svoju listu klijenata i izdvoji se od ostalih počeo je frizure svojih klijenata objavljivati preko društvenih mreža. Čak je, kaže, nudio i besplatne usluge raznim influencerima kako bi zadobio publicitet.

Nakon pet godina, kada je prikupio dostatan broj mušterija, odlučio je otvoriti svoj salon Aesthetic Hair s dvojicom suradnika. Priznaje, u početku je zarađivao tek 26 tisuća dolara godišnje, ali nikada se nije zadovoljavao s prosjekom. Radio je i preko dvadeset mušterija dnevno, štedio napojnice, podučavao mlađe frizere zanatu i pokrenuo vlastitu liniju proizvoda za kosu.

- Najveća je zabluda oko života u Detroitu to što se misli da ako je grad bankrotirao prije nekoliko godina da ljudi ovdje ne mogu biti uspješni i voditi svoj biznis - opominje Pardoe govoreći da je Detroit grad gdje zajedno žive radnici iz pogona i nova, brzorastuća umjetnička zajednica. I jedni i drugi su njegova baza klijenata.

Danas si može priuštiti da bude razuzdan. Tako kaže da u stanu, gdje živi sa svojim dečkom Joshom, nikada nije upalio štednjak jer isključivo jedu vani ili naručuju. Voli noćni život pa na klubove i kafiće mjesečno potroši osam tisuća kuna. Ljubitelj je i dizajnerske odjeće Gucci, Balenciaga, Christian Louboutin, a skuplja i Hermes Birkin torbe, jedna može stajati i do 40 tisuća kuna. Na tetovaže je do sada potrošio i do 60 tisuća kuna pa ima jednu koja prikazuje pjevačicu Britney Spears kako brije glavu i drugu s uplakanom Kim Kardashian.

- Postati vlasnik salona mi je promijenilo život. Više ne radim posao od 9 sati do 17 sati. Radim od 0 do 24 , a velika mi je nagrada obući par cipela za koje sam stvarno jako puno radio, zaključuje Pardoe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 18:00