Imenovanja u Ini

Kadrovske promjene na vrhu: Ivica Jerbić preuzeo upravljanje Rafinerijom nafte Rijeka

Jerbić na čelno mjesto riječke rafinerije dolazi s mjesta direktora Opskrbe, tradinga i optimizacije
Rafinerija nafte Rijeka
 Tea Cimaš / Hanza Media

Ina je u četvrtak izvijestila o promjenama na čelu Rafinerije nafte Rijeka - za direktora riječke rafinerije imenovan je Ivica Jerbić, koji će zamijeniti dosadašnjeg direktora Erkkija Rantu.

- U svrhu daljnjeg unaprjeđivanja poslovnih procesa te razvoja temeljnih djelatnosti Ine, od 1. svibnja 2019. godine primjenjuju se organizacijske i kadrovske promjene. U sklopu navedenih promjena na poziciju direktora Rafinerije nafte Rijeka imenovan je Ivica Jerbić koji će zamijeniti dosadašnjeg direktora Erkkija Rantu - navodi se u priopćenju.

Jerbić na čelno mjesto riječke rafinerije dolazi s mjesta direktora Opskrbe, tradinga i optimizacije.

Ivica Jerbić je diplomirao na Fakultetu kemijskog inženjerstva i tehnologije, a karijeru je započeo u Ini 2005. godine u Rafineriji nafte Sisak, kao mlađi inženjer u proizvodnji. U sisačkoj je rafineriji bio i rukovoditelj Procesne tehnologije te rukovoditelj Proizvodnje, a od 2015. do 2018. bio je rukovoditelj Proizvodnje u Rafineriji nafte Rijeka.

Iz Ine navode i da će dosadašnji direktor riječke rafinerije Erkki Ranta karijeru nastaviti kao glavni stručnjak za rafinerije i marketing u Uredu operativnog direktora rafinerija i marketinga.

- Ranta je kao direktor rafinerije u razdoblju od 2016. do 2019. u svim segmentima unaprijedio poslovanje rafinerije te razvio lokalni tim koji danas uspješno upravlja rafinerijom. Na novoj poziciji će se fokusirati na unapređivanje ključnih poslovnih procesa i strateške projekte - ističe se u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 09:37