Napredovanje u karijeri

Ključ profesionalnog razvoja je u cjeloživotnom obrazovanju: 'Učenje nikada ne prestaje'

Za dodatno obrazovanje uvijek birajte onu školu gdje ćete osim čistog znanja dobiti i druge benefite, poručuje Jandrić
Ivan Jandrić, član Uprave Addiko banke
 Addiko banka

Da biste kontinuirano karijerno rasli morate uvijek biti spremni na učenje i dodatne edukacije, poručuje Ivan Jandrić, član Uprave Addiko banke.

- Cjeloživotno obrazovanje put je vlastitog rasta. Put je kojim ideš kako bi bio zadovoljan životom koji živiš, onime što radiš i stvaraš. Znam, zvuči kao floskula, ali to je jedina istina. Učenje nikada ne prestaje - objašnjava ovaj 46-godišnji ekonomist koji, osim bogatog iskustva u bankarskom sektoru, ima i iskustvo rada u talijansko-hrvatskom konzorciju koji je bio zadužen za izgradnju autoceste Zagreb-Goričan.

Kao dijete je, priznaje, bio kampanjac, no s godinama profesionalnog iskustva shvatio je kako će, želi li nastaviti uzlaznom karijernom putanjom, uvijek morati tražiti nova znanja i nove edukacije. Baš je zato upisao i završio MBA program na poslovnoj školi WU Executive Academy u Beču, koja je tada tek počinjala s radom, a danas je jedna od najcjenjenijih poslovnih škola u Europi.

- U 13 dolazaka u trajanju od tjedan dana odradio sam čitavo obrazovanje koje je uistinu mnogo više od samog stjecanja znanja. Ljudi koje upoznaš tijekom ovog školovanja posebno su blago - opisuje Jandrić koji je ove godine bio počasni govornik na alumni druženju bivših polaznika bečkog MBA programa.

- Ova alumni zajednica nije bila ovako velika kada sam ja bio polaznik Professional MBA bank and finance programa na WU Executive Academy. Da jest, bilo bi sve još puno lakše i bolje. Zato kažem da je najvažnije neprestano ulagati u sebe. Završetkom jednog programa nešto ste naučili, no sektor ne stagnira, razvija se. Najnovije informacije, iskustva i potencijalna rješenja možeš dobiti upravo na ovakvim druženjima - dodao je.

Jandrić se Upravi Addiko banke priključio u vrijeme kada su novi vlasnici banke odlučili promijeniti strategiju banke te provesti kompletni rebranding.

- U poslu je važno znati raditi ono za što ste zaposleni, ali i znati raditi s ljudima. Neka vas oni koji su hijerarhijski iznad vas uče i inspiriraju. Za dodatno obrazovanje uvijek birajte onu školu gdje ćete osim čistog znanja dobiti i druge benefite koji će se ponekad dugoročno pokazati možda i bitnijima - zaključuje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:23