StoryEditor
OSIJEK DRONE EXPO

OD RADIONICA ZA DJECU, PREKO PREDAVANJA DO UTRKIVANJA U Osijeku će se održati prvi hrvatski sajam dronova

Ivan Vidaković, osnivač HexaWorxa
 Ronald Goršić / CROPIX

U Osijek stiže prvi hrvatski sajam dronova, Osijek Drone Expo. U organizaciji Osječkog sajma, a uz stručno vodstvo HexaWorxa i Trotoar Produkcije od 12. do 13. svibnja u gradu na Dravi predstavit će se dvadesetak međunarodnih izlagača, i to od samih proizvođača bespilotnih sistema pa do krajnjih korisnika, odnosno tvrtki koje u svom poslovanju koriste dronove.

Uz izlagački dio u pripremi je i edukativni sadržaj. Tako će tvrtka Aviteh održati predavanje o bespilotnim sistemima, dok će Hrvatska agencija za civilno zrakoplovstvo predstaviti novi Pravilnik o sustavima bespilotnih zrakoplova.

- Velika nam je čast što Agencija dolazi k nama. Bit će tu i Hrvatska udruga bespilotnih sistema (HUBS), oni su također s nama u organizaciji. Isto tako, imat ćemo u suradnji s Domom tehnike radionice za djecu i to će biti super jer ćemo pokazivati kako napraviti mali dron, kako ga zalemiti i slične stvari – ispričao nam je Ivan Vidaković, osnivač HexaWorxa, startupa za proizvodnju dronova te jedan od suorganizatora Osijek Drone Expoa.

Uz sve navedeno, u sklopu događanja održat će se i utrka FPV (''first person view'') dronova koja će ujedno biti i prva etapa Croatian Drone Cup-a u organizaciji Drone Racing Team Croatia.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. lipanj 2020 23:34