Prva takva nagrada

Otvorene prijave: Biraju se najbolji korporativni imidž i kampanje za zapošljavanje

Tvrtke koje sustavno upravljaju svojim imidžom uspješnije su i u ostvarivanju poslovnih ciljeva
Vladimir Benić, direktor Career Centra
 Davor Pongračić / CROPIX

CareerCentar, domaća digitalna platforma za efikasno provođenje procesa zapošljavanja pokrenula je izbor za Croatia's Best Employer Brand Awards 2019. Riječ je o nagradama koje će se dodjeljivati u čak 25 kategorija i to za najbolje kampanje izgradnje korporativnog imidža te jačanja strategije privlačenja i zadržavanja zaposlenika.

To je, u današnje vrijeme, kada sve više poslodavaca muku muči s pronalaskom i zadržavanjem kvalitetnog kadra, sve važnija stavka za uspješno poslovanje kompanija. Naime, tvrtke koje sustavno upravljaju svojim imidžom uspješnije su i u ostvarivanju poslovnih ciljeva, objašnjavaju u CareerCentru.

- Ovom nagradom želimo istaknuti važnost imidža poslodavca, jer ona obuhvaća projekte i aktivnosti usmjerene na stvaranje boljih radnih mjesta i organizacija u koje će zaposlenici željeti doći i ostati raditi. Za razliku od starih modela upravljanja danas je dobar employer branding glavni izvor konkurentnosti na tržištu rada - poručio je Vladimir Benić, osnivač CareerCentra, dodavši kako je upravo usklađenost obećanog i realnog radnog iskustva ono što brend iskustvo čini uspješnim.

- Želimo nagraditi uspješne aktivnosti tvrtki kojima je strateški cilj razvijati se u ovom području i koje će dobrim primjerom utjecati i na druge poslodavce. Također, cilj nam je s tvrtkama raditi na razvoju znanja i talenata u području upravljanja imidžem poslodavca, a nagrade će doći kao priznanje da to sve radimo s ispravnom svrhom: povećanjem zadovoljstva zaposlenika i uspješnim ostvarivanjem poslovnih ciljeva - istaknuo je.

Prijave su otvorene do 1. listopada, a kompanije mogu prijavljivati projekte u više kategorija dok će sve ući i u konkurenciju za glavnu Grand Prix nagradu. O dobitnicima će odlučivati stručni žiri kojeg čine Marija Felkel, HR konzultantica i savjetnica predsjednika Uprave Nexe grupe za organizacijski razvoj i ljudske resurse, Mirna Koričan Lajtman, konzultantica i profesorica ljudskih potencijala, Martina Bajs Čirjak, konzultantica za HR i strateški menadžment, Jelena Mucić, rukovoditeljica odjela za upravljanje iskustvom korisnika u CareerCentru i stručnjak za employer branding te već spomenuti Vladimir Benić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 05:58