TREĆE IZDANJE EY PODUZETNIK GODINE

Ova imena će izabrati novog hrvatskog poduzetnika godine

Žiri EY Poduzetnik godine
 Arhiva / Hanza Media

EY Poduzetnik godine, najveći globalni projekt namijenjen nagrađivanju poduzetnika te prvi i jedini program ovog tipa koji se provodi na globalnoj razini, ove će godine doživjeti svoje treće hrvatsko izdanje. Značaj i ozbiljnost ovog jedinstvenog programa, uz kvalitetu prijavljenih kandidata i njihove poduzetničke uspjehe, svakako potvrđuje i eminentni žiri sačinjen od iskusnih stručnjaka s brojnim uspješnim projektima iza sebe, kako na tržišnom tako i znanstvenom planu.

Prijave za sudjelovanje u programu EY Poduzetnik godine moguće su na web stranici https://geoy.ey.com/, a otvorene su do 31. listopada. Pritom, pravo prijave imaju svi poduzetnici koji zadovoljavaju osnovne kriterije sudjelovanja u programu, a osim digitalnih prijava, novitet je i mogućnost nominacije drugih kandidata. Po završetku prijava, priče i poslovne uspjehe svakog od prijavljenih poduzetnika svake godine proučava neovisni žiri sastavljen od iskusnih poduzetnika i stručnjaka koji imaju odgovornu ulogu odabira onog najboljeg.

Arhiva / Hanza Media
Emil Tedeschi, Atlantic grupa

Na čelu žirija od prvog je dana Emil Tedeschi, predsjednik Uprave Atlantic Grupe, jedne od najvećih prehrambenih i distribucijskih kompanija u jugoistočnoj Europi. Uz njega, u izboru finalista i pobjednika od početka sudjeluju uspješni poduzetnici i investitori Nenad Bakić i Saša Cvetojević, direktorica EBRD-a Vedrana Jelušić Kašić te dekan EFZG-a prof. dr. sc. Lajoš Žager. Upravo je žiri u ovome sastavu prve godine prvim hrvatskim EY Poduzetnicima godine proglasio suvlasnike zagrebačke IT tvrtke Nanobit, Alana Suminu i Zorana Vučinića. Njih su dvojica, uz nagradu za hrvatskog EY poduzetnika godine te priliku da predstavljaju svoju zemlju na svjetskoj dodjeli u Monte Carlu, imali i privilegiju postati članovima domaćeg žirija. Tako su u drugom hrvatskom izdanju zajedno s ostatkom žirija novim hrvatskim EY Poduzetnikom godine i njihovim svojevrsnim nasljednikom proglasili Đuru Horvata iz tvrtke Tehnix.

Na redu je treće hrvatsko izdanje, u kojemu će se žiriju pridružiti i Đuro Horvat. Imena članova žirija, koji potpuno samostalno odlučuje o pobjedniku, potvrđuju kako se radi o nagradi od poduzetnika poduzetnicima. Njihovo praktično znanje, iskustvo i sagledavanje poduzetništva očituju se i u izboru dosadašnjih EY Poduzetnika godine čija su imena i rad zaintrigirali hrvatsku i svjetsku javnost te su postali sinonimom uspješnih poduzetničkih priča u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 16:09