Promjena na čelu Kutjeva

Preuzevši upravu Enver Moralić sproveo treću promjenu na čelu Kutjeva u godinu dana

U priopćenju Kutjeva d.d. navodi se da je Zlatko Romić odstupio iz osobnih razloga
Vinski podrumi vinarije Kutjevo
 / Arhiva Kutjeva d.d.

Vlasnik Kutjeva d.d. Enver Moralić preuzeo je mjesto predsjednika Uprave kompanije nakon što je ostavku na tu poziciju podnio Zlatko Romić. U priopćenju Kutjeva d.d. navodi se da je Romić odstupio iz osobnih razloga te da je Moralić prije preuzimanja vođenja kompanije podnio ostavku na fukciju predsjednika Nadzornog odbora.

Romić se na čelu uprave Kutjeva d.d. zadržao svega godinu dana, nakon što je 31.svibnja prošle godine na toj dužnosti zamijenio Josipa Ređu. Oba bivša predsjednika Uprave, prema priopćenju Kutjeva, ostaju u tvrtki.

Uz Envera Moralića Upravu Kutjeva činiti će dosadašnji članovi Dino Galić i Boro Matijević. Nadzorni odbor trenutno čine Maksim Moralić i Željko Jurić.

Romićeva ostavka dolazi uoči Skupštine dioničara Kutjeva koju je Uprava sazvala za 26.lipnja ove godine, predloživši utvrđivanje dobiti kompanije u 2019. od 21 milijun i 589 tisuća kuna, uz isplatu milijun kuna dividende dioničarima te zadržavanje ostatka dobiti u imovini tvrtke.

U predloženome dnevnom redu Skupštine dioničara nalazi se i izglasavanje produljenja mandata Enveru Moraliću na čelu Nadzornog odbora kompanije, što potvrđuje da je smjena na čelu uprave kompanije bila iznenadna.

Uoči Romićeve ostavke Kutjevo je Zagrebačku burzu izvijestilo kako očekuje negativne posljedice epidemije koronavirusa i pripadajuće blokade gospodarstva na svoje poslovanje, ali da ne može procijeniti financijske učinke tih negativnih posljedica. Kao jedan od očekivanih negativnih učinaka koronavirusa na poslovanje kompanije, uprava Kutjeva navela je poteškoće u izvozu tovne junadi u Italiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 13:53