Nove usluge

PwC ima novo pojačanje: Slaven Ćurić vodit će tim stručnjaka za oporavak kompanija

Iza Ćurića je više od 20 godina poslovnog i menadžerskog iskustva
Slaven Ćurić
 PwC Hrvatska

Slaven Ćurić novo je pojačanje konzultantske kompanije PwC, a posebno će se fokusirati na pružanje usluga oporavka kompanija (eng. Business Recovery).

Iza Ćurića je više od 20 godina poslovnog i menadžerskog iskustva, a prve je karijerne korake odradio u Poreznoj upravi. Početkom 2000-ih pridružio se Wüstenrot stambenoj štedionici, a godinu dana proveo je u tadašnjoj Splitskoj banci. Deloitteu, jednoj od kompanija velike svjetske četvorke u sektoru revizije, priključio se 2006. godine, te je tamo proveo sedam godina. Prije dolaska u PwC Ćurić je bio glavni partner za Hrvatsku u konzultantskoj kompaniji Admetam Business Consultants.

Posljednjih desetak godina bio je fokusiran na projekte restrukturiranja kompanija, uključujući operativno, financijsko i strateško restrukturiranje.

- Usluga Business Recoveryja, uz već postojeće usluge koje nudi PwC Hrvatska osigurat će dodatnu vrijednost klijentima kroz dodatni fokus na implementaciju planova restrukturiranja te podizanje efikasnosti poslovanja kompanija i prije same eskalacije kriznih situacija - poručio je ovom prilikom novi PwC-ov direktor.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 06:42