Prilika za srednjoškolce

Valamar nudi stipendije od 1200 kuna za 400 učenika turističko-ugostiteljskih zanimanja

Stipendije studenti primaju tijekom 10 mjeseci školske godine sve do kraja školovanja
Djelatnica valamar Riviere
 Valamar Riviera/Press

Valamar učenicima turističko - ugostiteljskih zanimanja kuhar, konobar, slastičar i turističko - hotelijerski komercijalist u cijeloj Hrvatskoj pruža program stipendiranja u vrijednosti od 1.200 kuna mjesečno tijekom školske godine (u trajanju od 10 mjeseci) sve do završetka školovanja.

Stipendiranje učenika Valamar osigurava kroz partnersku suradnju s Ministarstvom turizma, a u ovoj školskoj godini u program će biti uključeno ukupno 400 učenika.

Obveza svih stipendista je da tijekom stipendiranja redovito pohađaju nastavu, upišu godinu i uredno maturiraju. U jednoj od Valamarovih destinacija od Istre, Krka do Dubrovnika, učenici imaju priliku odraditi kvalitetnu praksu, a po završetku školovanja osigurano im je i prvo zaposlenje kod jednog od najvećih poslodavaca u turizmu u Hrvatskoj. Valamar svojim stipendistima koji dolaze iz drugih destinacija osigurava smještaj i prehranu na teret poslodavca.

- Stipendistima koji se zaposle u Valamaru kompanija pruža mogućnost razvoja karijere putem niza vrhunskih edukacijskih programa kao što je primjerice Valamar akademija koja zaposlenike priprema za specijalističke i voditeljske pozicije - ističe Nevena Tolanov, voditeljica razvoja ljudskih potencijala u Valamaru.

Programom stipendiranja Valamar želi potaknuti i podržati mlade u Hrvatskoj u odluci da upišu i završe obrazovne programe za ugostiteljsko - turistička zanimanja. Jedan od ciljeva je, ističe se u priopćenju, kvalitetnije povezivanje sa srednjim strukovnim i ugostiteljskim školama diljem Hrvatske te aktivno partnerstvo obrazovnim institucijama u programima budućih centara kompetencija.

Natječaj je otvoren do 21. listopada, a učenici se mogu prijaviti putem ovog linka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 06:38