Otvoren natječaj

Za 54 studenata i maturanata HEP je osigurao stipendije i radna mjesta nakon diplome

Predsjednik Uprave Barbarić: "Strateški cilj HEP-a je da postane tvrtka znanja, centar izvrsnosti"
 Ranko Šuvar / CROPIX

Hrvatska elektroprivreda (HEP) objavila je danas Natječaj za dodjelu stipendija učenicima završnih razreda srednjih škola te studentima diplomskih studija, a predviđeno je ukupno 54 stipendija za ovu školsku, odnosno akademsku godinu.

Od toga je 21 stipendija osigurana za studente koji su na diplomskim studijima iz elektrotehnike, strojarstva, računarstva, geodezije i građevinarstva, a kako stoji u HEP-ovoj objavi, iznos stipendije se kreće od 1400 kuna za prvu godinu diplomskog studija do 1600 kuna za drugu godinu. Dodatno, stipendisti na drugoj godini koji imaju prosjek ocjena između 4,6 i 5,0 bit će nagrađeni s još 200 kuna mjesečno.

Nadalje, 33 stipendije namijenjene su učenicima završnih razreda srednjih strukovnih škola i to za učenike koji se školuju za zanimanje elektromehaničara, odnosno elektrotehničara. Za njih je osiguran iznos od 1000 kuna mjesečno, a baš kao i za njihove studentske kolege, onima koji su prošle godine imali prosjek između 4,6 i 5,0 isplaćivat će se i dodatnih 200 kuna.

- Strateški cilj HEP-a je da postane tvrtka znanja, centar izvrsnosti i točka u kojoj će ogledati konkurentnost hrvatske energetike. Stipendiranje učenika i studenata koji će sutra postati naši radnici jedna je od bitnih poslovnih aktivnosti koja će doprinijeti ostvarenju tog cilja - izjavio je ovom prilikom Frane Barbarić, predsjednik Uprave HEP-a.

Naime, osim novčane potpore, HEP svojim stipendistima osigurava i posao nakon diplome, odnosno završetka srednje škole, a njihova je obaveza da ostanu raditi u HEP-ODS-u, HEP-Proizvodnji ili HEP-Trgovini, ovisno o tome od koga su točno primali stipendiju. Dodatno, kako su nam potvrdili iz kompanije, ovisno o tome koliko je student ili učenik dugo primao stipendiju, dvostruko dulje od toga trebat će odraditi u HEP-u.

Inače, kako stoji u priopćenju, u posljednjih desetak godina HEP je stipendirao više od 140 redovnih studenata s područja elektrotehnike, strojarstva, građevinarstva, računarstva, geodezije, ali i društvenih znanosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 08:47