Unex Grupa i Unex Media

Agencija za oglašavanje koja stoji iza Adventa u Zagrebu završila predstečajni postupak

Trgovački sud u Zagrebu potvrdio je predstečajni sporazumi omogućio nastavak poslovanja društva
Andrea Šumanovac, direktorica Unex Grupe i Unex Medie
 Boris Kovačev / CROPIX

Agencija za oglašavanje Unex Grupa, u čijem je vlasništvu i agencija za zakup i planiranje medija Unex Media, uspješno je izglasala plan restrukturiranja i time završila predstečajni postupak te sklopila nagodbu s vjerovnicima. Trgovački sud u Zagrebu je potvrdio predstečajni sporazum i omogućio nastavak redovnog poslovanja za društvo.

- Unex Grupa i Unex Media kolateralne su žrtve slučaja Agrokor pa vjerujemo da će aktualna Izvanredna uprava, kao i odgovorne osobe svih povezanih kompanija, podržati postupak restrukturiranja i naša nastojanja da i svi vjerovnici društva Unex Media, koji su posredno oštećeni dugovanjima koncerna Agrokor i povezanih društava, kroz plan restrukturiranja i predstečajni sporazum društva dobiju mogućnost namirenja dijela svojih potraživanja – stoji u priopćenju agencije.

Radi se, naime, o agencijama koje su od svog osnutka prije 26 godina pružale svoje usluge mnogim uglednim domaćim i stranim klijentima. Primjerice, one stoje iza projekata poput Adventa u Zagrebu, Jana vode s porukom, nove ambalaže Podravka pašteta i čajeva, Noći gutača reklama te Konzumove navijačke kampanje iz 2008. čiji dio je bila i jedna od naših najprepoznatljivijih navijačkih pjesama “Samo je jedno u mom životu vrijedno”. Osim toga, surađivali su i s Dukatom, Franckom, Citroenom, PBZ Grupom, INA-om i brojnim drugima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. travanj 2024 14:25