Spremni i na sud EU

Dioničari Industrogradnje Josipu Galincu prijete sudskim procesima

Došlo je vrijeme ili da radite u našu korist ili da odete sa svih pozicija koje držite
Josip Galinec

Udruženje malih dioničara Industrogradnje evidentno nije zadovoljno kako se vodi tvrtka, kojom upravlja Josip Galinec. Poslali su pismo u kojem ističu kako pažljivo prate sva zbivanja u Industrogradnji, Isto grupi, kao i tvrtki Isto.

- Ta naša velika briga je sasvim na svom mjestu jer što smo mi veliki dio svoje imovine uložili kako u vrijednosne papire Industrogradnje, tako i u ostale tvrtke nastale preinakama zasnovanim na vašim nazovi vizijama i idejama. Vi ste već dugo godina upleteni i zapleteni u mnoge sudske procese. Vjerujemo da Vam trenutačno nije potreban, a pogotovu nije nužan, još jedan sudski proces velikih razmjera koji bi mi započeli na nadležnim Sudovima Republike Hrvatske, a po potrebi i Europske Unije. Sada, pod hitno, od Vas tražimo da vrijednosne papire novonastalih dioničkih društava upišete u depozitorij Središnjeg klirinškog depozitarnog društva. Molimo Vas, da što prije, lijepo i uredno, iz registra vrijednosnih papira - knjige dionica, izvadite podatke o vrstama i rodovima vrijednosnih papira, kao i podatke o njihovim imateljima - ulagateljima i njihovim pozicijama i da sve to što prije dostavite Središnjem klirinškom depozitarnom društvu u Zagreb – dio je koji stoji u pismu poslanom na više adresa, koje u ime Udruženja malih dioničara potpisuju Centar banka u stečaju, Marijan Filipović , Ante Gašpar, Anton Hribljan, Tajana Jelić, Milivoj Mitrović, Terezija Mitrović, Davor Sinković i Petar Tomljenović.

Nadalje, traže da se pod hitno sazove Glavna skupština novonastalih društava jer je vrijeme za to već prekoračeno, stoga , kako kažu, podvlače hitnost ovih radnji.

- Do sada ste radili u svoju korist, a na našu štetu. Došlo je vrijeme ili da radite u našu korist, korist vlasnika ili da odete sa svih pozicija koje držite, a na koje ste sami sebe postavili jer ste sve za društvo presudne sastanke i Skupštine održavali u tajnosti , daleko od očiju cjelokupne hrvatske javnosti, a pogotovo daleko od očiju samih vlasnika. A vi ste vlasnik svega 16.146 dionica Industrogradnje, što je 2,93 posto ukupnog temeljnog kapitala iako se ponašate kao stopostotni vlasnik. Molimo vas da napravite sve sukladno Zakonima Republike Hrvatske – zaključuju dioničari u svom pismu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:35