Pritisnuli ih

Djeca više neće dobivati igračke u popularnom lancu brze hrane: 'Vratite stare poklone'

Odluka diva brze hrane posljedica je peticije koju su pokrenule dvije djevojčice protiv njega i konkurentskog lanca
Ilustracija
 Profimedia, Alamy

U Burger Kingu više neće biti moguće dobiti igračku uz obrok, odluka je popularnog lanca brze hrane u Ujedinjenom Kraljevstvu koju je zapravo bio prisiljen donijeti zbog pritiska o smanjenju plastičnog otpada. Uz to, traže od svojih korisnika da donesu stare igračke koje su njihova djeca dobila u Burger Kingu kako bi ih rastopili, piše BBC.

Posljedica je to peticije protiv diva brze hrane i konkurentskog McDonald'sa koju su pokrenule dvije djevojčice u Hampshireu.

- Razmislite o okolišu i prestanite davati plastične igračke s kojima se djeca ionako igraju samo nekoliko minuta i onda ih bace i tako štete životinjama i zagađuju more - poruka je devetogodišnje Elle i sedmogodišnje Caitlin McEwan, koje su savjetovale poklone izrađene od održivih materijala.

Stoga će Burger King u svojim restoranima postaviti kante u kojima će skupljati stare igračke čime će, kako su izračunali, sačuvati 320 tona plastike godišnje. Na tom projektu surađuju s kompanijom Pentatonic koja proizvodi artikle od recikliranih materijala te će tako reciklirati i stare Burger Kingove igračke i od njih proizvesti, primjerice, tacne ili, pak, područja za igru u lancu brze hrane.

Samo nekoliko sati prije nego što je Burger King najavio promjenu politike, rivalski McDonald's objavio je da nema planove ukinuti plastične igračke kao poklone. Umjesto toga, djeca će moći birati između igračke i voća. Uz to, McDonald's ima u planu sljedeće godine testirati novu strategiju. Naime, roditelji će moći odabrati hoće li njihova djeca u Happy Mealu dobiti igračku ili knjigu.

- Darovi znače zabavu za obitelji i djecu. Stoga će i dobiti mogućnost vlastitog odabira, a mogu odlučiti i ne uzeti nikakav poklon – pojasnili su.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 14:05