Program vrijedan 5 mlrd USD

IFC pomaže Quds Bank u poticanju palestinskih izvoznika

 REUTERS

IFC, investicijska ruka Svjetske banke, odobrila je financiranje Quds Banka, jedne od vodećih palestinskih banaka.

Sukladno sporazumu, stoji u priopćenju IFC-a, Quds Bank će dodijeljena sredstva koristiti za davanje jamstava palestinskim izvoznicima i uvoznicima, posebno u segmentu razmjene farmaceutskih proizvoda i sirovina, u čemu palestinska područja oskudijevaju . K tome, Quds Bank će se bolje povezati s drugim bankama u regiji i svijetu. Financiranje Quds Banka dio je pet milijardi američkih dolara vrijednog programa IFC-a namijenjenog jačanju međunarodne trgovine.

"Zbog nedovoljnog financiranja, palestinske kompanije često se suočavaju s problemima u prekograničnoj trgovini. Pomažući poslovnim ljudima putem jamstava pomažemo prekograničnu trgovinu. To će omogućiti lokalnim tvrtkama da dođu do strane valute i olakšati pristup palestinskim proizvodima tamo gdje sada nisu dostupni", istakao je Youssef Habesch iz IFC-a.

Inače, ističu u IFC-u, Quds Bank je treća po veličini palestinska banka. Ima 40 poslovnica diljem Zapadne obale i Gaze, a odnedavna ima poslovnicu i u Ammanu, glavnom gradu Jordana. Financiranje od strane IFC-a, ističu u Quds Banku, pomoći će daljnjem razvoju te banke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 13:21