Preuzimanje diva

Jedan od najbogatijih ljudi na svijetu želi kupiti poznatog proizvođača nakita Tiffany

Bude li realizirana, akvizicija će se svrstati među najveće u povijesti vodećeg proizvođača luksuzne robe u svijetu
Jennifer Garner, Kate Hudson i Reese Witherspoon na otvaranju trgovine Tiffany & Co na Beverly HillsU
 Getty Images for Tiffany & Co.

Francuski proizvođač luksuzne robe LVMH objavio je u ponedjeljak da preliminarno pregovara o preuzimanju američkog proizvođača nakita Tiffanyja napominjući da uspjeh razgovora nije zagarantiran.

LVMH je dostavio ponudu za Tiffany početkom mjeseca, ali poznata američka kompanija nije odmah odgovorila, kazao je u nedjelju za AFP izvor blizak pregovorima.

Prema drugom izvoru, LVMH je za Tiffany ponudio 14,5 milijardi dolara. Na kraju trgovanja u petak tržišna vrijednost američke tvrtke iznosila je 11,9 milijardi dolara.

„Što se tiče glasina koje su se u posljednje vrijeme pojavile na tržištu, grupa LVMH potvrđuje da je započela preliminarne razgovore o mogućoj suradnji s Tiffanyjem”, stoji u priopćenju francuske kompanije.

A Tiffany & Co store is seen on 5th Ave in New York, New York, U.S., March 19, 2019.   REUTERS/Carlo Allegri - RC19AB17C470
Carlo Allegri / REUTERS
Trgovina Tiffany na Petoj aveniji u New Yorku

Bude li realizirana, akvizicija će se svrstati među najveće u povijesti francuske grupe, vodećeg proizvođača luksuzne robe u svijetu čija paleta proizvoda uključuje odjeću, ali i vino, parfeme i kozmetiku.

Tiffany bi značajno ojačao poziciju francuske kompanije u sektoru nakita. Njegov brend Bulgari, kupljen 2011. godine za 5,2 milijarde dolara, konkurira Cartieru i Van Cleef & Arpelsu, koji su u vlasništvu švicarske grupe Richemont.

Vijest o razgovorima LVMH-a i Tiffanyja objavljena je nakon što je vlasnik francuske kompanije, milijarder Bernard Arnault zajedno s američkim predsjednikom Donaldom Trumpom i njegovom kćeri Ivankom otvorio tvornicu Louisa Vuittona na jugu Teksasa.

LVMH Group CEO Bernard Arnault attends the Viva Technology conference dedicated to start-ups development, innovation and digital technology in Paris, France, June 15, 2017.  REUTERS/Martin Bureau/Pool - RC118B091710
Martin Bureau / REUTERS
Bernard Arnault

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 16:01