Povećanje tržišnih udjela

Jedan od najvećih slovenskih osiguravatelja najavljuje daljnje širenje u Hrvatskoj

U Hrvatskoj Sava Re posluje kroz poduzeće kćer Sava Osiguranje Podružnica Hrvatska
David Kastelic, predsjednik Uprave Sava osiguranja d.d. i Žarko Fatović, direktor Sava osiguranja d.d. – Podružnica Hrvatska
 Bruno Konjević / CROPIX

Sava Re planira širenje na tržištima na kojima je trenutno prisutna, a najvažnije zemlje za širenje su nam Hrvatska i Srbija, najavila je članica Uprave slovenskog Sava Re osiguranja Polona Pirš Zupančič.

Nastupivši na jutrošnjem podcastu Ljubljanske burze, članica Uprave Sava Re osiguranja ograničila se u spomenutoj najavi širenja na pojašnjenje da Sava Re ne zanimaju nova tržišta, već povećanje tržišnih udjela u zemljama u kojima već posluje.

U Hrvatskoj Sava Re posluje kroz poduzeće kćer Sava Osiguranje Podružnica Hrvatska koje je prošlu poslovnu godinu završilo s zaračunanom bruto premijom od 202 milijuna kuna i ne spada među deset najvećih osiguravatelja na našem tržištu niti u segmentu životnih, niti u segmentu neživotnih osiguranja. Šest najvećih osiguravatelja u Hrvatskoj drži 73 posto tržišta neživotnih osiguranja.

U pokušaju povećanja tržišnog udjela u Hrvatskoj, Sava Osiguranje Podružnica Hrvatska kupila je prošle godine Ergo osiguranje i Ergo životno osiguranje u transakciji koja je zaključena krajem prošle godine.

Sava Re, uz Triglav Osiguranje i Generali najveći slovenski osiguravatelj, prošlu je poslovnu godinu zaključila s ukupnim prihodom od 640 milijuna eura i dobiti od 50 milijuna eura.

Najava širenja Save Re dolazi nakon što se i sama prošle godine dovodila u vezu s akvizicijskim planova njemačkog Allianza. Jedan od najvećih dioničara Save Re je rovinjska Adris grupa s oko 20 posto vlasništva, a slovenski mediji u nekoliko su navrata spekulirali i o ambiciji Adrisa da poveća vlasništvo u slovenskom osiguravatelju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 13:49