Ponovljeni val

Njemački proizvođač luksuznih automobila planira otpustiti više od 15 tisuća radnika

Naime, ovo nije prvi put da je ovaj automobilski div u javnost izišao s ovakvom informacijom
Daimler tvornica u Rusiji
 Alexey Kudenko / Sputnik

Njemački proizvođač luksuznih automobila Daimler, prema najnovijim najavama, planira otpustiti više od 15 tisuća radnika, objavio je to lokalni dnevni list Handelsblatt. Dio je to mjera štednje kojima Daimler do 2022. godine želi uštedjeti oko 1,4 milijarde eura.

Naime, ovo nije prvi put da je ovaj automobilski div u javnost izišao s ovakvom informacijom.

Kako navodi Yahoo Finance, u studenom prošle godine najavio je kako će zbog nužnih ušteda doći do smanjenja broj djelatnika u administraciji i upravi. Mjesec dana kasnije, iz kompanije su se oglasili s novom vijesti. Tada su objavili kako će bez posla ostaje gotovo 10 tisuća radnika diljem svijeta dok će ulaganja biti ograničena na dulji rok i drastično smanjena kako bi se ublažio negativan utjecaj postroženih propisa o emisiji štetnih plinova. Izvršni direktor Ola Kallenius, tom je prilikom istaknuo kako s novom jasnom strategijom kompaniju žele pripremiti za temeljite promjene.

"Teret troškova koje donosi ostvarivanje zacrtane razine štetnih ispušnih plinova zahtijeva opsežne mjere kako bi se poboljšala efikasnost u svim dijelovima naše kompanije. Nadalje, uključuje i racionalizaciju naših procesa i struktura“, rekao je Kallenius u studenom.

No, čini se kako ni te mjere nisu bile dovoljne pa tako po treći put mijenjaju plan i najavljuju dodatnih 5 tisuća otkaza.

Inače, do naglih promjena u ovom njemačkom divu, koji je ujedno i vlasnik luksuznog Mercedes – Benza te zapošljava oko 300.000 ljudi u čak 17 zemalja, došlo je zbog kaskanja za konkurencijom, pogotovo u segmentu proizvodnje električnih automobila, ali i spore prilagodne na nove trendove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:04