Novo radno vrijeme

Od ponedjeljka ljekarne ponovno u punom radnom vremenu

Trenutno radno vrijeme ljekarni je od 8 do 17 sati, bez stanke i uz izuzetke dežurnih
Ilustracija
 Nikša Stipaničev / CROPIX

Od ponedjeljka 11. svibnja ljekarne se vraćaju na redovito radno vrijeme od 7 do 20 sati, objavila je Hrvatska ljekarnička komora pozivajući se na odluke Nacionalnog stožera civilne zaštite i Ministarstva zdravstva.

Povratak na puno radno vrijeme ljekarni, međutim, ne isključuje posebne mjere zaštite od koronavirusa. Prema objavi HLJK, u ljekarnama se, među ostalim, mora dnevno organizirati rad dva tima koja se međusobno ne susreću. Kako bi se to osiguralo, ljekarne će biti zatvorene između 13 i 14 sati svakog dana, kada će se obaviti dezinfekcija i provjera zdravstvenog stanja osoblja.

Trenutno radno vrijeme ljekarni je od 8 do 17 sati, bez stanke. Izuzetak su dežurne ljekarne te rad subotom koji je organiziran između 8 i 13 sati.

Mjere zaštite za pacijente u ljekarnama od 11. svibnja uključuju usluživanje ograničenog broja kupaca kako bi se održao obvezni razmak od dva metra između njih. I dalje će se prije usluge provjeravati epidemiološki status pacijenta, a ostaje preporuka da se u ljekarne ne dolazi ako se osjeti bilo kakav simptom zaraze.

Kad je u pitanju provjera epidemiološkog statusa pacijenata, više komora koje djeluju u zdravstvu, među kojima i HLJK, uputile su Hrvatskom zavodu za zdravstveno osiguranje dopis u kojem upozoravaju da se podaci o građanima koji moraju biti u samoizolaciji zbog sumnji na zarazu koronavirusom ne ažuriraju redovito, odnosno ažuriraju se, tvrde komore, s kašnjenjem od nekoliko dana.

Prema očitovanju HZZO-a komorama na njihov dopis, do kašnjenja ažuriranja spomenutog popisa dolazi zbog toga što se svi podaci prikupljeni s terena ne mogu unijeti istog trenutka kada su utvrđeni, već onda kada dođu u Hrvatski zavod za javno zdravstvo, što može značiti zakašnjenje od 24 do 48 sati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:36