Bolji rezultati nego u 2017.

Optima Telekom u prvom polugodištu povećao prihode za 24 posto, a EBITDA-u za 12 posto

 Arhiva / Hanza Media

Optima Telekom, dio Grupe HT, u prvoj je polovici ove godine ostvario 24,1 posto veće poslovne prihode nego u istom lanjskom razdoblju, dok je EBITDA, dobit prije poreza, kamata i amortizacije, u istom razdoblju porasla 11,7 posto.

Kako su priopćili iz Optima Telekoma, prihodi od multimedije u prvih su šest mjeseci bili veći za čak 42,4 posto u odnosu na isto lanjsko razdoblje, dok su prihodi od interneta povećani 39,7 posto. Porasli su i prihodi od javne govorne usluge, i to za 19,1 posto, dok su podatkovni prihodi skočili 7,3 posto.

Konsolidirana kapitalna ulaganja Optima Telekoma u prvom su ovogodišnjem polugodištu iznosila 43,4 milijuna kuna, od čega je 18 milijuna uloženo u razvoj optičke mreže, širenje kolokacija, korisničku opremu za pružanje IPTV i internet usluga te opremu za spajanje poslovnih korisnika. U jezgru mreže, ističe se u priopćenju, uloženo je 3,4 milijuna kuna, dok je 21,7 milijuna kuna uloženo u proširenje usluga korisnicima.

"I u prvom polugodištu 2018. godine, Optima Telekom bilježi povećanje profitabilnosti, uz otvaranje novih poslovnih prilika i zadržavanje stabilne tržišne pozicije. Stabilnim poslovnim rezultatima pridonijeli su fokusirani napori marketinških aktivnosti usmjerenih na promociju naših novih i jedinstvenih paketa usluga na tržištu", poručio je Boris Batelić, predsjednik Uprave Optima Telekoma.

U toj tvrtki najavljuju daljnja ulaganja u telekomunikacijsku infrastrukturu, s posebnim naglaskom na razvoj pristupne optičke mreže i tehnologije velikih brzina. Dodaju i kako će nastaviti unapređivati platforme za pružanje IPTV i internet usluga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 12:24