Nagrađivanje zaposlenika

Plava laguna izdvojila gotovo 1,5 milijun kuna za sezonsku stimulaciju svojih zaposlenika

Plava laguna sezonski stimulira čak 2.587 radnika, studenata i učenika
Ilustracija
 Plava laguna // Press

Iz Plave lagune su priopćili kako već godinama kontinuirano nagrađuju svoje zaposlenike isplatom sezonske stimulacije za koju su ove godine izdvojili gotovo 1,5 milijun kuna. Sezonska stimulacija već je isplaćena za lipanj, a isplatit će se i s plaćom za srpanj. Iznos stimulacije je 500 kuna bruto, a ostvarili su je svi radnici koji su ujedno ostvarili i mjesečni fond sati. Radnicima koji nisu ostvarili mjesečni fond sati stimulacija je isplaćena u proporcionalnom iznosu, a za mjesec srpanj bit će isplaćena po istom principu. Stimulacijom je obuhvaćeno ukupno čak 2.587 radnika, studenata i učenika.

Isplata i obračun sezonske stimulacije regulirani su Kolektivnim ugovorom Plave lagune, a važno je napomenuti i da ovako isplaćena stimulacija ulazi radnicima u iznos za izračun mirovine.

Od ove godine dodatno su uvećana i osnovna plaća za četiri posto te ukupna materijalna prava radnika u prosjeku od sedam posto. Osim toga, svake godine biraju se i radnici sezone koji osvajaju posebne nagrade, a oni koji su se posebno iskazali pohađaju i edukacije kako bi u svom poslu još više napredovali. Plava laguna je prva kompanija u Hrvatskoj u kojoj je zaposleno više radnika zaposlenih na jedan od oblika trajne suradnje, a manje od polovice su sezonski radnici.

Ove godine uloženo je čak 10 posto ukupnog kapitalnog budžeta u izgradnju i uređenje personalnih domova, a tendencija je i daljnje kontinuirano ulaganje kako bi radnici imali što kvalitetnije uvjete boravka kako na poslu, tako i u svoje slobodno vrijeme. „Plava laguna kontinuirano unaprjeđuje prava svojih radnika, kao i uvjete smještaja i boravka radnika na našim destinacijama. S povećanjem kvalitete uvjeta, kao i smještaja nastavit ćemo i dalje, jer smo svjesni da razvoj počiva na zadovoljnim radnicima“, poručuju iz Plave lagune.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 10:22