Uspješna godina

Prihodi M+ grupe lani skočili visokih 51 posto: 'Fokusirani smo na nove akvizicije'

M+ Grupa je lani ostvarila konsolidirane prihode od 327 milijuna kuna, što je 51 posto više nego u 2018. godini
Ivan Posavec, predsjednik Uprave Meritus ulaganja
 CROPIX

M+ Grupa prošlu je godinu zaključila s rastom prihoda od 51 posto, pokazuju danas objavljeni podaci o poslovanju M+ Grupe u 2019. godini.

Prema tim podacima, M+ Grupa je lani ostvarila konsolidirane prihode od 327 milijuna kuna, što je 51 posto više nego u 2018. godini. Još veći rast, 73 posto, imala je korigirana EBITDA, koja je u iznosila 43,7 milijuna kuna. Stoga u M+ Grupi prošlu godinu ocjenjuju kao uspješnu te dodaju da su na rast prihoda kompanije utjecale strateške odluke Uprave, poput izlaska na Zagrebačku burzu i novih akvizicija.

- Izuzetno smo zadovoljni poslovnim rezultatima koje smo ostvarili u protekloj godini. Iza nas je jedno dinamično razdoblje koje smo zaključili povećanjem udjela na tržištu te dolaskom novih globalnih klijenata. I u budućnosti ćemo biti fokusirani na akviziciju novih klijenata iz svijeta i pojačani izvoz usluga. Želimo se pozicionirati kao konkurentna BPO (Business Process Outsourcing) kompanija u svijetu i tako pridonijeti razvoju ovog tržišta u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe - poručio je Ivan Posavec, predsjednik Uprave Meritus ulaganja.

Od svojih početaka 2007. godine M+ Grupa pruža usluge korisničke podrške i outsourcinga. Kompanija, ističu u M+ Grupi, trenutno pruža usluge za preko 220 klijenata iz 58 zemalja svijeta. Među klijentima M+ Grupe su i Deutsche Telekom, NCR, Microsoft, RWE, Bosch, DHL, Siemens, Carlsberg, Raiffeisen, Addiko, NKBM i Atlantic Grupa, stoji u priopćenju M+ Grupe.

Kompanija je u siječnju prošle godine izdala 357.805 novih redovnih dionica, ukupne vrijednosti 93 milijuna kuna, a s ciljem daljnjih ulaganja u razvoj i širenje poslovanja. Nove dionice M+ Grupe u cijelosti su otkupili institucionalni ulagači - investicijski fondovi, obvezni i dobrovoljni mirovinski fondovi, koji su tako stekli 41,7 posto udjela u M+ Grupi. U kolovozu su dionice M+ Grupe uvrštene na Zagrebačku burzu, podsjećaju u toj kompaniji.

M+ Grupa je u rujnu preuzela 51 posto udjela u beogradskoj tvrtki Trizma. Na kraju prošle godine najavili su i novu akviziciju - preuzimanje turske kompanije CMC, što je i realizirano početkom ove godine. Time je M+ Grupa postala vodeća BPO kompanija u jugoistočnoj Europi, s više od 7000 zaposlenih, te jedan od najvećih privatnih poslodavaca u Hrvatskoj, ističu u M+ Grupi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:33