Prijevara

Riječki taksi prijevoznik u Srbiji osumnjičen za utaju 3,4 milijuna kuna poreza

Iz Cammea nismo dobili odgovor je li na optužnici i direktor Cammea Vladimir Minovski
Ilustracija
 Zeljko Puhovski / CROPIX

Porezne vlasti u Srbiji osumnjičile su tamošnju podružnicu Cammea, jednog od najvećih hrvatskih taksi prijevoznika, za poreznu utaju u iznosu od oko 3,4 milijuna kuna.

Prema navodima agencije Tanjug, na pripadajućoj optužnici Državnog odvjetništva Srbije protiv odgovornih u podružnici Cammea s sjedištem u Beogradu, nalaze se četiri osobe. Riječ je, prema istome izvoru, o direktoru i zakonskom zastupniku Cammea za Srbiju, šefu IT odjela i šefici financija u tvrtki. Četvrta osoba na optužnici je osnivač Cammea, a agencija navodi kako je riječ o hrvatskom državljaninu.

Pokušali smo u sjedištu Cammea u Hrvatskoj doznati je li četvrta osoba na spomenutoj optužnici direktor Cammea Vladimir Minovski, čiji inicijali odgovoraju inicijalima navedenima u Tanjugovoj vijesti, no nismo dobili nikakav odgovor na naš upit.

Tanjug navodi da su istragu u Cammeu poreznici Srbije sproveli u suradnji s Državnim odvjetništvom, Upravom kriminalističke policije MUP-a Srbije i državnom obavještajnom službom BIA-om. Istraga je, otkriva agencija, rađena tijekom prošle godine, a troje zaposlenih u Cammeu uhićeno je tijekom veljače na zahtjev Državnog odvjetništva.

Osim utaje poreza kojom je, tvrdi Tanjug, državni proračun Srbije oštećen za spomenuti iznos, osumnjičenici iz Cammea terete se za stjecanje nezakonite koristi od 824 tisuće kuna.

Cammeo u Beogradu posluje od proljeća 2018., a prema navodima tamošnjih medija raspolaže s 90 vozila. U trenutka kada je Cammeo počeo voziti u glavnom gradu Srbije, na tom je tržištu bilo čak 7500 taksija. U Cammeu su najavljivali kako će njihova prednost u odnosu na veliku konkurenciju u Beogradu biti naručivanje vožnje aplikacijom na mobitelima.

U Hrvatskoj Cammeo posluje od 2006., kada je počeo pružati usluge u Rijeci. U svojoj mreži trenutno ima 15 gradova i oko 1500 vozača. Osim domaćeg i tržišta Srbije, proširio se i na slovensko tržište.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 08:53