Vrijednost 600 mil. kuna

Staju radovi na najvećoj hrvatskoj turističkoj investiciji: dovršetak do kraja godine

Novi će hotel biti kategorije pet zvjezdica, sa stotinjak radnih mjesta
Izgradnja hotela Park, Rovinj
 Goran Sebelić / CROPIX

Za vrijeme ljetne sezone vanjski radovi na najvećoj hrvatskoj turističkoj investiciji - hotelu Park će stati. Kako ističu u hotelskoj tvrtki Maistra koja posluje us sklopu Adrisa, tijekom ljetne sezone od druge polovice lipnja pa sve do početka rujna prekinut će se grubi građevinski radovi, a nastavit će se unutarnje uređenje objekta. Šetnica podno hotela bit će otvorena buduću da centar grada spaja s hotelima nedaleko Zlatnog rta. Završetak svih radova očekuje se tek krajem godine, iako je prvotno bilo predviđeno da će najveća ovogodišnja turistička investicija u vrijednosti čak 600 milijuna kuna, biti gotova usred ljeta.

- Dovršetak hotela očekuje se do kraja ove godine. Gradnja novog hotela Grand Park Hotel Rovinj napreduje u skladu s planovima. Nakon što je krajem veljače završena armirana betonska konstrukcija svih šest razina hotela, počeli su radovi na čeličnoj konstrukciji krova, kao i obrtnički radovi u objektu. U tijeku je postavljanje instalacija i aluminijske bravarije. Na gradilištu je prosječno između 340 i 400 radnika, no što se uređenje hotela bude više primicalo kraju, ta će se brojka povećati - poručuju u Maistri.

Novi će hotel biti kategorije pet zvjezdica, sa stotinjak radnih mjesta. Riječ je o investiciji većoj od 600 milijuna kuna, što ujedno predstavlja Adrisovu najveću pojedinačnu investiciju u turistički dio poslovanja i najveću ovogodišnju investiciju u hrvatskom turizmu. Hotel će imati 209 smještajnih jedinca s pogledom na starogradsku jezgru, čak šest restorana, 3800 četvornih metara wellness & spa centra, shopping promenadu, kongresnu dvoranu i brojne druge sadržaje.

- Na ovom projektu angažirani su ponajbolji domaći i svjetski arhitekti i dizajneri te će se s njegovim otvaranjem dovršiti uređenje ekskluzivne zone Monte Mulini u kojoj su vrhunski Maistrini hoteli i sasvim preuređena šetnica Mulini Beach dostupnu gostima i građanima. Podsjećamo, Adris je dosad u turistički dio posla uložio 4 milijarde kuna. U sljedećem trogodišnjem razdoblju planiraju su dodatne investicije u iznosu gotovo 2 milijarde kuna. Cilj je da više od 90 posto naših smještajnih kapaciteta bude u kategoriji 4 i 5 zvjezdica, čime se žele privući gosti više platežne moći - poručili su iz Maistre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:45