Zahvala volonterima

Tele2 uplaćuje donaciju Hrvatskom Crvenom križu za bonove kupljene online

Prilikom online kupnje bona korisnici Tele2 mogu birati između bonus kuna, megabajta ili donacije navedene pogodnosti
Viktor Pavlinić, predsjednik Uprave Tele2 Hrvatska
 Tele2 Press

- Hrabri volonteri Hrvatskog Crvenog križa neprekidno pomažu ugroženim i nemoćnim građanima diljem države zbog pandemije koronavirusa, no istodobno im je potrebna pomoć u nabavi namirnica i ostalih potrepština za najugroženije društvene skupine kao i zaštitne opreme za sebe - smatraju u Tele2 koji će u znak zahvale od 1. do 15. travnja udružiti snage sa svojim korisnicima i za kupnju bona u webshopu ili na korisničkom portalu Moj Tele2 uplatiti donaciju Hrvatskom Crvenom križu.

Naime, prilikom online kupnje bona korisnici Tele2 mogu birati između bonus kuna, megabajta ili donacije navedene pogodnosti, pojasnili su u toj telekomukacijskoj kompaniji. Primjerice, ako korisnik kupi online bon u iznosu od 110 kuna i odabere donaciju Hrvatskom Crvenom križu, na korisnikov račun nadoplatit će se 110 kuna, a Tele2 će Hrvatskom Crvenom križu donirati ukupno 50 kuna – od kojih je 25 kuna u korisnikovo ime, a 25 kuna u ime Tele2.

- Svjesni svoje društveno odgovorne uloge, odlučili smo napraviti još jedan korak više i pomoći onima koji u ovim izvanrednim okolnostima daju svoj maksimum. Neizmjerno smo zahvalni hrabrim volonterima Hrvatskog Crvenog križa na nesebičnoj podršci građanima i unaprijed se veselimo odazivu naših korisnika za sudjelovanje u donaciji jer ćemo tako zajedničkim snagama pomoći HCK-u i ugroženim i nemoćnim sugrađanima diljem Hrvatske - poručuju iz Tele2.

Također, nakon nedavnog razornog potresa u Zagrebu, Tele2 će pomoći i Javnoj vatrogasnoj postaji Zagreb donacijom još jedne bespilotne letjelice i mobilnog telefona za korištenje tog drona. Naime, Tele2 je u sklopu svoje višegodišnje akcije DRONacija toj vatrogasnoj postaji već donirao dron, no uređaj je nastradao u zahtjevnim aktivnostima nakon potresa. Kako bi ipak nastavili koristiti sve prednosti moderne tehnologije u svakodnevnim aktivnostima i time brže pomagali građanima, brinući se i o sigurnosti vatrogasaca, Tele2 je odmah odlučio reagirati i JVP-u Zagreb donirao novu bespilotnu letjelicu.

Usto, United Grupa kao novi vlasnik Tele2 u duhu solidarnosti zbog borbe s pandemijom bolesti COVID-19 donirala je medicinsku opremu i novac u ukupnoj vrijednosti od tri milijuna dolara za sedam zemalja regije u kojima posluje. Za Hrvatsku je naručena oprema vrijedna 500.000 dolara, odnosno 5600 najkvalitetnijih kompleta testova za virus, sedam mehaničkih ventilatora (kirurških respiratora), 150.000 maski, 280 toplomjera i 4000 zaštitnih naočala, priopćili su.

Cjelokupna medicinska oprema naručena je i plaćena još 15. ožujka, a na organizaciji isporuke koja počinje ovaj tjedan United Grupa radila je s vladama u regiji. United Grupa vodeći je pružatelj telekomunikacijskih i medijskih usluga u jugoistočnoj Europi. Kao dio vodeće međunarodne investicijske grupe BC Partners, posluje u Hrvatskoj, Sloveniji, Srbiji, Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Sjevernoj Makedoniji i Bugarskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 20:51