Ulaganje u poduzetništvo

U Vinkovcima je otvoren Poduzetnički inkubator vrijedan preko 21 milijun kuna

Na 2200 četvornih metara smjestilo se 13 poslovnih ureda te pet prostora namijenjenih proizvodnoj djelatnosti
Ilustracija
 Getty Images/iStockphoto

Otvoren je Poduzetnički inkubator Vinkovci vrijedan više od 21 milijuna kuna, od kojih je 20 milijuna kuna bespovratnih sredstava EU-ovih fondova.

Na 2.200 četvornih metara na koliko se prostire poduzetnički inkubator smjestilo se 13 poslovnih ureda te pet prostora namijenjenih proizvodnoj djelatnosti.

Ministar gospodarstva Darko Horvat na otvaranju inkubatora u utorak je rekao da Ministarstvo gospodarstva korištenjem strukturnih fondova EU-a u Hrvatskoj stvara konkurentno poduzetničko okruženje.

"Diljem Lijepe naše 46 projekata ukupnog iznosa većega od 860 milijuna kuna stvara perspektivu inkubacijskih prostora za nove mlade poduzetnike koji žele živjeti i raditi u Hrvatskoj. Danas dodjeljujemo i 34 ugovora za potporne poduzetničke institucije koje moraju pridonijeti da ovakve zgrade ne budu prazne", kazao je Horvat.

Zagreb, 121219. 
Ulica grada Vukovara 78.
Ministarstvo gospodarstva, Ured ministra.
Darko Horvat, ministar gospodarstva.
Foto: Goran Mehkek / CROPIX
Goran Mehkek / CROPIX
Darko Horvat, ministar gospodarstva

Dodao je kako se trenutno u Hrvatskoj s više od 600 milijuna kuna financira izgradnja 59 poduzetničkih zona, a do kraja godine trebalo bi zaživjeti i 19 centara kompetencije.

"U stvaranje poduzetničkog konkurentnog okruženja Ministarstvo gospodarstva kroz strukturne fondove EU-a investira više od dvije i pol milijarde kuna", rekao je Horvat.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić kaže da u Vinkovcima djeluje oko 600 poduzetnika, koji su zadnje dvije godine zaposlili tisuću radnika, pri čemu je prosječna bruto plaća povećana za gotovo 1.070 kuna, a vinkovački trgovinski saldo zadnje dvije godine povećan je za 113 posto.

U ovoj godini, kako je rekao, iz gradskog proračuna za poticanje gospodarstva osigurano je 2,5 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 15:52