Suspenzija rada

Veliki europski avioprijevoznik obustavlja rad za oko 36.000 svojih zaposlenika

Trenutna suspenzija radnih mjesta odnosi se na oko 80 posto kabinskog osoblja, zemaljskog osoblja, inženjera te one koji rade u sjedištu tvrtke
Airbus A380 British Airwaysa
 Profimedia, Zuma Press - Archives

British Airways, uslijed negativnih posljedica koronavirusa na poslovanje, objavit će obustavu rada za oko 36 tisuća svojih zaposlenika, najavio je BBC.

Zrakoplovna kompanija postigla je široki dogovor s industrijskim sindikatom Unite Unionom, a uključivat će trenutnu suspenziju radnih mjesta za oko 80 posto kabinskog osoblja, zemaljskog osoblja, inženjera te onih koji rade u sjedištu tvrtke, izvijestio je BBC, ističući da se ne očekuje da će osoblje biti otpušteno.

Razgovori sa sindikatom još uvijek traju, poručili su pak iz British Airwaysa u kratkoj izjavi Reutersu.

British Airways, u vlasništvu grupacije International Airline Group (IAG), u utorak je objavio da zbog koronavirusa privremeno obustavlja letove sa zračne luke Gatwick, druge najprometnije luke u Velikoj Britaniji.

Zrakoplovni sektor oštro je pogođen širenjem koronavirusa u svijetu zbog čega su mnoge zemlje uvele restrikcije u putovanjima. U takvim su okolnostima prihodi zrakoplovnih kompanija oštro pali, pa one nastoje smanjiti troškove poslovanja kako bi preživjele 'koronakrizu'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 11:32