Masovna manifestacija

Zahvaljujući ovoj manifestaciji ostvarit će se 10.000 turističkih noćenja u Splitu

Održiv, ekološki i zdrav, to je smjer koji je kroz svoje strateške dokumente zacrtala i Splitsko-dalmatinska županija
Iris Jurčić, zamjenica predsjednika Organizacijskog odbora ST Sport EXPO-a
 PR

Službeno je otvorena najmasovnija sportska manifestacija u Splitu, 20. Split maraton i sajam ST Sport EXPO. Na ovogodišnjem Split maraton i u Splitu okupit će se 4.000 trkača, a sa sajmom ST Sport EXPO preko 10.000 posjetitelja iz Hrvatske i svijeta.

Zahvaljujući ovoj manifestaciji ostvarit će se 10.000 turističkih noćenja u Splitu.

Maraton ove godine ima i nekoliko posebnih, na prvi pogled nevidljivih akcija, istaknula je Iris Jurčić, zamjenica predsjednika Organizacijskog odbora, osvrnuvši se na sajam ST Sport EXPO te projekt vezan uz smanjenje plastike u svakodnevnoj upotrebi s ciljem zaštite okoliša.

Tako će organizatori 20. Split maraton osigurati ekološke čaše za vodu kojom će se maratonci osvježavati tijekom utrke. Stipe Čogelja, pročelnik Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Splitsko dalmatinske županije naglasio je uz 20. Split maraton važno i pokretanje sajma sporta ST sport EXPO.

"Splitski maraton jedna je od najvažniji turističkih manifestacija u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Osim što impresionira brojkama, preko 500 volontera, 900 natjecatelja i 10.000 noćenja, kroz sajam ST Sport EXPO podupire i zdrav način života te od ove godine i ekološki pristup. Održiv, ekološki i zdrav, to je smjer koji je kroz svoje strateške dokumente zacrtala i Splitsko-dalmatinska županija.“, kazao je Čogelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 15:28